Οι λόγοι που δεν χάνετε βάρος με την δίαιτα κετο

Category: Διατροφή, Απώλεια Βάρους

Δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να βρείτε ιστορίες επιτυχίας ανθρώπων που έχασαν βάρος με την κετογονική δίαιτα. Η μείωση των υδατανθράκων στο 10% των θερμίδων, ή περίπου 20 έως 30 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα -αυτό είναι περίπου ό,τι περιέχεται σε μια μεσαία μπανάνα, απαιτεί μια τεράστια αλλαγή για τους περισσότερους ανθρώπους στον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε και σχεδιάζετε τι τρώτε την ημέρα.

Η έμφαση που δίνει η κετογονική δίαιτα στο να λαμβάνετε το 60 έως 80 τοις εκατό των συνολικών θερμίδων σας από το λίπος θα απαιτήσει επίσης πιθανότατα κάποια επανεξέταση. Για πολλούς ανθρώπους, δεν είναι μόνο η αναλογία των μακροστοιχείων της κετο δίαιτας που σας βοηθά να χάσετε βάρος. Το να σκέφτεστε πραγματικά προσεκτικά τι τρώτε και να σχεδιάζετε γύρω από αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αλλαγή του βάρους σας.

Τι γίνεται όμως αν κάνετε όλα όσα νομίζετε ότι πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε μια δίαιτα κετό και δεν χάνετε βάρος; Μερικές φορές, μικρές κινήσεις μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα όπως το κέτο. Για παράδειγμα, μπορεί να μην συνειδητοποιείτε ότι παίρνετε περισσότερους υδατάνθρακες από ό,τι περιμένετε από ορισμένα τρόφιμα – ακόμη και μια διαφορετική μάρκα γιαουρτιού μπορεί να έχει διαφορετική σύνθεση μακροστοιχείων από αυτή που έχετε συνηθίσει.

Το πρώτο βήμα αν δεν χάνετε βάρος με τη μέθοδο της κετοφαγίας είναι να μην απογοητεύεστε. Το δεύτερο είναι να ελέγξετε αυτούς τους 9 κοινούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δεν χάνουν βάρος στην κετό. Μικρά πράγματα, όπως η κατανάλωση πολλών γλυκών κετό, ή η αλλαγή προϊόντων χωρίς να κοιτάξετε πρώτα την ετικέτα, μπορούν να εμποδίσουν τις προσπάθειές σας για κετό να αποδώσουν. Ελέγξτε αυτή τη λίστα και δείτε αν μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να επαναφέρουν την επιτυχία της κετοθεραπείας σας.

Συμπλήρωμα για Απώλεια Βάρους

Το Keto Slim  έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ότι:

✅ Ενισχύει το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια
✅ Κανονικοποιεί τα ορμονικά επίπεδα
Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης
✅ Ρυθμίζει το μεταβολισμό
✅ Καίει το λίπος 

Τρώτε πάρα πολλές θερμίδες

Στη δίαιτα κετο, μειώνετε την πρόσληψη υδατανθράκων και τρώτε περισσότερο λίπος, το οποίο είναι αρκετά πυκνό σε θερμίδες. Όταν σκέφτεστε τον αριθμό των θερμίδων ανά γραμμάριο, είναι 9 θερμίδες ανά γραμμάριο λίπους έναντι 4 θερμίδων ανά γραμμάριο υδατανθράκων. Έτσι, ενώ μειώνετε τον αριθμό των υδατανθράκων, πιθανότατα αυξάνετε τον αριθμό των θερμίδων στη διατροφή σας.

“Η κετογονική δίαιτα έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί το λίπος ως καύσιμο … αλλά αν καταναλώνετε πάρα πολλές θερμίδες για τις ανάγκες σας, είναι ακόμα πιθανό να αποθηκεύετε λίπος, όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε διατροφικό πρότυπο”, εξηγεί η Ginger Hultin, MS, RDN, CSO, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.
Η δίαιτα κέτο δεν θα λειτουργήσει αν δεν έχετε έλλειμμα θερμίδων. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα, είναι καλύτερο να συναντηθείτε με έναν διαιτολόγο για να καθορίσετε πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση, προκειμένου να θρέψετε τον οργανισμό σας.

Δεν είστε πραγματικά σε κέτωση

Αν δεν δοκιμάζετε τον εαυτό σας και δεν παρακολουθείτε πραγματικά τις μακροεντολές σας σε μια εφαρμογή για τη δίαιτα κέτο, μπορεί να υποτιμάτε τον αριθμό των υδατανθράκων που τρώτε μέσα στην ημέρα. Χωρίς να αναλύετε πραγματικά την πρόσληψή σας, είναι δύσκολο να γνωρίζετε αν το σώμα σας βρίσκεται πλήρως σε κέτωση ή όχι.

“Το επίπεδο πρόσληψης υδατανθράκων είναι πολύ χαμηλό- τρόφιμα όπως το ρύζι, οι πατάτες, το ψωμί, τα αμυλούχα λαχανικά, οι χυμοί, τα περισσότερα φρούτα ή τα γλυκά κάθε είδους πιθανότατα θα σας ωθήσουν πάνω από το όριο”, λέει ο Hultin. Είναι εύκολο να χάσετε την αίσθηση – ειδικά όταν οι υδατάνθρακες κρύβονται σε φαινομενικά αθώα μέρη. Το καλύτερο σχέδιο δράσης σας είναι να επιλέγετε τρόφιμα με πολύ λίγους υδατάνθρακες, όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή μούρα, όταν ψάχνετε για προϊόντα.

Επιπλέον, εξαρτάται από το άτομο: “Όλοι είναι διαφορετικοί – αυτό που βάζει ένα άτομο σε κέτωση μπορεί να είναι διαφορετικό για ένα άλλο άτομο”, λέει.

Αν δεν χάνετε βάρος, ίσως αξίζει να πάρετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την κετογονική σας κατάσταση. Υπάρχουν τρόποι για να ελέγξετε μόνοι σας την κατάσταση της κέτωσής σας -με κάποιο βαθμό αποτελεσματικότητας. “Πωλούν ταινίες ελέγχου για τα ούρα, αν και αυτές μπορεί να έχουν λανθασμένες ενδείξεις για διάφορους λόγους, όπως τα επίπεδα ενυδάτωσης”, προειδοποιεί η Hultin.

“Ο καλύτερος τρόπος για να ξέρετε αν βρίσκεστε πραγματικά σε κέτωση είναι μέσω μιας εξέτασης αίματος”, λέει. Είναι επεμβατική και είναι καλύτερο να γίνεται σε συνεργασία με έναν γιατρό. Συζητήστε μαζί του ή της για να δείτε αν έχει νόημα να εξετάσετε το αίμα σας μόνοι σας. Αν σας δοθεί το πράσινο φως, “μπορείτε να αγοράσετε ένα όργανο μέτρησης κετονών αίματος στο διαδίκτυο και μερικές ταινίες ελέγχου (συνήθως 30 δολάρια για τη συσκευή και 1$- 2$ ανά ταινία κετονών)”, λέει ο Drew Manning, ειδικός σε θέματα κετονοθεραπείας, προσωπικός γυμναστής και συγγραφέας μπεστ σέλερ των NYT.

Είστε αγχωμένοι

Δεν μπορείτε να βασιστείτε μόνο στη διατροφή σας για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Άλλες ορμόνες μπορεί να έρθουν στο παιχνίδι, όπως η κορτιζόλη, η οποία αυξάνεται όταν είστε αγχωμένοι και μπορεί να σας κάνει να κρατάτε το λίπος και να κατακρατάτε νερό.

“Αν κάτι ανεβάζει τα επίπεδα κορτιζόλης -το χρόνιο εργασιακό άγχος, το άγχος, η έλλειψη ύπνου ή το άγχος λόγω περιοριστικής διατροφής- τότε ναι, αυτό μπορεί να δυσκολέψει το άτομο να χάσει βάρος με οποιοδήποτε είδος δίαιτας”, λέει η Hultin. “Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη μάχης ή φυγής, οπότε αν είναι αυξημένη, μπορεί να βγάλει το σώμα από την κατάσταση καύσης λίπους”.

Για να διατηρήσετε τα επίπεδα άγχους σας σε χαμηλά επίπεδα, φροντίστε να δώσετε προτεραιότητα στον ύπνο, στις υγιεινές διατροφικές επιλογές και σε δραστηριότητες που σας βοηθούν να χαλαρώσετε -όπως η άσκηση, το διάβασμα, το μπάνιο ή η παρακολούθηση μιας (όχι πολύ δραματικής) ταινίας.

Δυσκολεύεστε να παραμείνετε σε αυτό

Αν δεν κάνετε σκόπιμα κετοκυκλοφορία, το να μπαινοβγαίνετε συνέχεια στην κέτωση μπορεί σίγουρα να εμποδίζει την απώλεια βάρους σας. Κάθε φορά που βγαίνετε από την κέτωση, χρειάζεται χρόνος για να επανέλθετε σε λειτουργία καύσης λίπους- δεν είναι μια άμεση επαναφορά.

“Χωρίς αμφιβολία, η κετογονική δίαιτα είναι περιοριστική. Χρειάζεται χρόνος, προγραμματισμός και επιμέλεια για να παραμείνετε σε αυτήν”, λέει ο Hultin. “Μερικοί άνθρωποι βγαίνουν κυκλικά από αυτήν τρώγοντας περισσότερους υδατάνθρακες είτε σκόπιμα είτε κατά λάθος – πράγμα που θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είναι πολύ περιοριστική για τον τρόπο ζωής σας”.

Τρώτε πάρα πολλά γλυκά Keto

Μην υποθέτετε ότι το εγκεκριμένο από την κετο-ομάδα brownie είναι τόσο υγιεινό όσο μια χούφτα ξηροί καρποί. Παρόλο που είναι νόστιμα, εξακολουθούν να έχουν πολλές θερμίδες, οπότε αν τα αντιμετωπίζετε ως ένα ή δύο καθημερινά σνακ, μπορεί να μην χάσετε βάρος.

“Θα συνιστούσα στους ανθρώπους να περιορίσουν τις φιλικές προς το κέτο λιχουδιές ή επιδόρπια σε λίγες μόνο φορές την εβδομάδα”, λέει ο Manning. “Δεν υπάρχει πραγματικά ένα καλύτερο ή χειρότερο επιδόρπιο κετο- το πρόβλημα είναι ότι είναι πυκνά σε θερμίδες και μπορεί να προκαλέσουν περισσότερες λιγούρες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση”.

Ακόμα και αν ταιριάζει στα μακροχρόνια σας κάθε μέρα, σημασία έχει η συμπεριφορά πίσω από την κατανάλωση αυτών των λιχουδιών, λέει. Η κατανάλωση γλυκών με κέτο μπορεί να ξεγελάσει το μυαλό ώστε να επιθυμεί περισσότερα επιεική τρόφιμα.

Δεν είστε προσεκτικοί με τα γαλακτοκομικά

Προσοχή! Μερικές φορές τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να σας βγάλουν από την κέτωση. Ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το αρωματισμένο γιαούρτι και το γάλα 2%, περιέχουν εκπληκτική ποσότητα υδατανθράκων – το τελευταίο έχει 13 γραμμάρια σε ένα μόνο φλιτζάνι. Και αν δεν είστε από τους τύπους που τρώνε το γιαούρτι σκέτο, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τους υδατάνθρακες στα toppings. Ένα φαινομενικά ασφαλές παρφέ γιαουρτιού μπορεί να σας ξεπεράσει τον αριθμό των υδατανθράκων της ημέρας. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τις ετικέτες πριν αγοράσετε. Οι υδατάνθρακες μπορεί να διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα, γι’ αυτό κοιτάξτε προσεκτικά πριν αγοράσετε.

Φυτικές Κάψουλες Keto Diet

Τα χάπια Keto Diet ξεκινούν την διαδικασία της κέτωσης, επιταχύνουν τον μεταβολισμό, μειώνουν την όρεξη και επιτίθονται άμεσα στο αποθηκευμένο λίπος!

Τρώτε πάρα πολλά γεύματα έξω

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα γεύματα εστιατορίου είναι νόστιμα και βολικά. Ωστόσο, το να βγαίνετε έξω για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό μπορεί να εμποδίσει τις προσπάθειες απώλειας βάρους λέει η Melanie Boehmer, R.D. στο Lenox Hill Hospital. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είστε πραγματικά σίγουροι για κάθε συστατικό που περιέχει ένα πιάτο ή για τον τρόπο παρασκευής ενός γεύματος.

Καταναλώνετε πάρα πολλά ψεύτικα σάκχαρα

Οι χρήστες της δίαιτας Keto συχνά βασίζονται σε τεχνητά γλυκαντικά τρόφιμα και ποτά για να αντέξουν τη δίαιτα. Ωστόσο, τα τρόφιμα που διατίθενται στο εμπόριο ως “χαμηλής” ή “χωρίς ζάχαρη” είναι εύκολο να τα υπερκαταναλώσετε επειδή φαίνονται πιο “υγιεινά”, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια.

“Μπορούν ακόμα να αυξήσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα επειδή τρώτε περισσότερα από αυτά”, λέει. Η Boehmer συνιστά να επιλέγετε ολόκληρες, μη επεξεργασμένες τροφές που θα σας αφήσουν ικανοποιημένους και θα παρέχουν θρεπτικά συστατικά.

Πίνετε πάρα πολύ αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ σας βγάζει προσωρινά από την κέτωση και σταματάει την καύση του λίπους εν τη γενέσει της. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση ακόμη και δύο έως τριών αλκοολούχων ποτών αρκετές φορές την εβδομάδα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Αν φτάσετε σε ένα οροπέδιο, ίσως ήρθε η ώρα να μειώσετε το happy hour.

Έχετε μια αδιάγνωστη ιατρική κατάσταση

Αν και είναι σπάνιο, μερικές φορές οι άνθρωποι έχουν ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των τροφικών αλλεργιών ή δυσανεξιών, που δυσκολεύουν την απώλεια βάρους, λέει η Boehmer. Η κατανάλωση τροφών στις οποίες είστε είτε αλλεργικοί είτε δυσανεκτικοί στρεσάρει τον οργανισμό σας. Αυτό οδηγεί σε φλεγμονή, η οποία δυσκολεύει την απώλεια βάρους, εξηγεί η ίδια.

Στη συνέχεια, υπάρχουν ιατρικές καταστάσεις που στην πραγματικότητα σας προκαλούν αύξηση του βάρους. Ο υποθυρεοειδισμός, για παράδειγμα, συμβαίνει όταν το σώμα σας δεν δημιουργεί αρκετή ποσότητα της ορμόνης του θυρεοειδούς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, αύξηση βάρους και μυϊκούς πόνους, αν δεν αντιμετωπιστεί. Ίσως ήρθε η ώρα να δείτε έναν γιατρό αν είστε πάντα κουρασμένοι και απλά δεν μπορείτε να χάσετε βάρος.

Συμπλήρωμα για Απώλεια Βάρους

Keto Matcha και πείτε αντίο στo περιττό λίπος. Το Keto Matcha Blue σας επιτρέπει να χάσετε βάρος από 7 έως 15 κιλά σε ένα μήνα. Το χαμένο βάρος δεν θα επιστρέψει και θα διατηρήσετε το αποτέλεσμα που έχει επιτευχθεί.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού