Αιμορροΐδες : Πως θα φύγουν με φυσικό τρόπο

Category: Υγεία

Μπορεί να μπορείτε να θεραπεύσετε τις αιμορροΐδες στο σπίτι με καταπραϋντικά μαντηλάκια και κρέμες. Αλλά οι σοβαρές αιμορροΐδες μπορεί να απαιτούν ιατρική θεραπεία.

Οι αιμορροΐδες είναι διογκωμένες φλέβες στον πρωκτό και το ορθό που μπορεί να προκαλέσουν πόνο, κνησμό και αιμορραγία από το ορθό. Μπορεί να είναι είτε εσωτερικές είτε εξωτερικές.

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες βρίσκονται στο ορθό και συνήθως δεν φαίνονται ούτε γίνονται αισθητές. Οι εξωτερικές αιμορροΐδες βρίσκονται στο εξωτερικό δέρμα του πρωκτού.

Οι αιμορροΐδες είναι συχνές. Ένας στους 20 Αμερικανούς τις εμφανίζουν κάποια στιγμή. Συνήθως υποχωρούν σε λίγες εβδομάδες από μόνες τους, αλλά μπορεί να προκαλέσουν ήπια έως σοβαρή δυσφορία.

Ακολουθούν ορισμένες σπιτικές θεραπείες και θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να τις κάνετε λιγότερο ενοχλητικές.

Kρέμα με φυσικό αποτέλεσμα για τη θεραπεία αιμορροΐδων

Ανακουφίζει από το πρήξιμο και μειώνει τον κνησμό στον πρωκτό
Βοηθά στην αποκατάσταση της ροής του αίματος
Κατάλληλη κρέμα τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες
100% φυτικά συστατικά χωρίς παρενέργειες

Σπιτικές θεραπείες για αιμορροΐδες

Ακολουθούν ορισμένες κοινές σπιτικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων.

Ζεστό μπάνιο με αλάτι Epsom

Τα ζεστά λουτρά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπράυνση του ερεθισμού από τις αιμορροΐδες. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα λουτρό σε μια μικρή πλαστική μπανιέρα που ταιριάζει πάνω από το κάθισμα της τουαλέτας, ώστε να μπορείτε απλώς να βυθίσετε την πληγείσα περιοχή ή κάντε μπάνιο σε μπανιέρα, αν μπορείτε.

Δοκιμάστε ένα ζεστό μπάνιο ή ένα τέτοιο λουτρό για 20 λεπτά μετά από κάθε κένωση. Η προσθήκη αλατιού Epsom στο μπάνιο μπορεί να προσφέρει περαιτέρω ανακούφιση μειώνοντας τον πόνο.

Κρύες κομπρέσες

Εφαρμόστε παγοκύστες ή κρύες κομπρέσες στον πρωκτό για να ανακουφιστείτε από το πρήξιμο για 15 λεπτά κάθε φορά. Για τις μεγάλες, επώδυνες αιμορροΐδες, οι κρύες κομπρέσες μπορεί να είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία.

Φροντίστε να τυλίγετε τον πάγο μέσα σε ένα πανί ή μια χαρτοπετσέτα. Ποτέ μην εφαρμόζετε κάτι παγωμένο απευθείας στο δέρμα σας, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει ή να καταστρέψει το δέρμα.

Αμαμελίδα

Η αμαμελίδα μπορεί να μειώσει τόσο τον κνησμό όσο και τον πόνο, τα δύο κύρια συμπτώματα των εξωτερικών αιμορροΐδων. Είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες, οπότε μπορεί επίσης να μειώσει το πρήξιμο.

Μπορείτε να το αγοράσετε σε υγρή μορφή που μπορείτε να εφαρμόσετε απευθείας στις εξωτερικές αιμορροΐδες. Μπορείτε επίσης να το βρείτε σε προϊόντα όπως μαντηλάκια κατά του κνησμού και σαπούνια.

Αλόη βέρα

Το τζελ αλόης βέρα χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία αιμορροΐδων και δερματικών παθήσεων. Θεωρείται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του ερεθισμού.

Δεν υπάρχουν πολλά κλινικά στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του τζελ για τις αιμορροΐδες.

Το τζελ αλόης βέρα μπορεί να βρεθεί ως συστατικό σε άλλα προϊόντα όπως το αντηλιακό ή η λοσιόν. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο καθαρό τζελ αλόης βέρα στις αιμορροΐδες, καθώς άλλα συστατικά και πρόσθετα μπορεί να ερεθίσουν τις αιμορροΐδες.

Το καθαρό τζελ αλόης βέρα μπορεί επίσης να συλλεχθεί απευθείας από το εσωτερικό των φύλλων ενός φυτού αλόης.

Ορισμένοι άνθρωποι είναι αλλεργικοί στην αλόη βέρα, ειδικά εκείνοι που είναι αλλεργικοί στο σκόρδο ή στα κρεμμύδια. Ελέγξτε για αλλεργική αντίδραση χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα βήματα:

  • Τρίψτε μια ποσότητα σε μέγεθος δεκάρας στο αντιβράχιο σας.
  • Περιμένετε 24 έως 48 ώρες.
  • Εάν δεν εμφανιστεί καμία αντίδραση, είναι ασφαλής η χρήση.

Καταπραϋντικά μαντηλάκια

Η χρήση χαρτιού τουαλέτας μετά την κένωση μπορεί να ερεθίσει τις υπάρχουσες αιμορροΐδες. Τα μωρομάντηλα σας βοηθούν να παραμείνετε καθαροί χωρίς να προκαλέσετε περαιτέρω ερεθισμό.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια που έχουν καταπραϋντικά συστατικά κατά των αιμορροΐδων, όπως αμαμελίδα ή αλόη βέρα.

Βεβαιωθείτε ότι τα μαντηλάκια που επιλέγετε δεν περιέχουν αλκοόλ, άρωμα ή άλλα ερεθιστικά συστατικά. Αυτές οι ουσίες μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα των αιμορροΐδων αντί να τα ανακουφίσουν.

Χαλαρά βαμβακερά ρούχα

Αντικαταστήστε τα στενά, πολυεστερικά ρούχα με βαμβακερά που αναπνέουν (ειδικά τα βαμβακερά εσώρουχα) για να διατηρήσετε την περιοχή του πρωκτού τόσο καθαρή όσο και στεγνή. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τα συμπτώματα και τον κίνδυνο λοιμώξεων σε ανοιχτές πληγές ή σε ερεθισμένο δέρμα.

Αποφύγετε τη χρήση αρωματικών απορρυπαντικών ή μαλακτικών υφασμάτων για να βοηθήσετε στη μείωση των ερεθισμών.

Έλαιο τεϊόδεντρου

Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα φυσικό αντισηπτικό που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, του κνησμού και της δυσφορίας. Το έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση βακτηρίων που διαφορετικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις σε ερεθισμένο δέρμα.

Δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες έρευνες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ελαίου τεϊόδεντρου για τις αιμορροΐδες, αλλά μια μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι μια θεραπεία αιμορροΐδων διάρκειας 2 εβδομάδων που συνδύαζε έλαιο τεϊόδεντρου, υαλουρονικό οξύ και μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο (που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της αρθρίτιδας) βοήθησε σημαντικά στη μείωση του πόνου, της αιμορραγίας και της φλεγμονής σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο.

Χρησιμοποιήστε έλαιο τεϊόδεντρου μαζί με άλλες φυσικές θεραπείες, όπως αμαμελίδα ή αλόη, για πρόσθετη ανακούφιση.

Λάδι καρύδας

Το έλαιο καρύδας έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, σύμφωνα με έρευνα του 2008, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και το πρήξιμο. Οι αναλγητικές (παυσίπονες) ιδιότητές του μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της δυσφορίας που προκαλούν οι αιμορροΐδες. Οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες επιτρέπουν στις αιμορροΐδες να επουλωθούν ταχύτερα, σύμφωνα με έρευνα του 2014.

Το έλαιο καρύδας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, χάρη στην καθαρτική του δράση. Δεδομένου ότι η δυσκοιλιότητα ή το σφίξιμο κατά τη διάρκεια των κενώσεων είναι μια κοινή αιτία των αιμορροΐδων, αυτό μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία και την πρόληψή τους.

Μπορείτε να πάρετε λάδι καρύδας για τις αιμορροΐδες καταναλώνοντάς το τακτικά ή εφαρμόζοντάς το εξωτερικά. Μπορείτε να μαγειρέψετε με το λάδι, να το εφαρμόσετε στις εξωτερικές αιμορροΐδες με ένα βαμβάκι, να το προσθέσετε στο μπάνιο σας και πολλά άλλα.

Άλλες θεραπείες για αιμορροΐδες

Ακολουθούν ορισμένες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων.

Αλοιφές OTC

Οι αλοιφές και οι κρέμες OTC βρίσκονται σε κάθε φαρμακείο και προσφέρουν άμεση ανακούφιση. Ορισμένες μπορούν ακόμη και να μειώσουν το πρήξιμο και να βοηθήσουν την αιμορροΐδα σας να επουλωθεί ταχύτερα.

Εάν χρησιμοποιείτε μια κρέμα με υδροκορτιζόνη, ωστόσο, μην τη χρησιμοποιείτε για περισσότερο από μία εβδομάδα κάθε φορά.

Μαλακτικά κοπράνων

Τα μαλακτικά κοπράνων ή τα συμπληρώματα φυτικών ινών, όπως το ψύλλιο, μπορούν να βοηθήσουν:

  • στη μείωση της δυσκοιλιότητας
  • να κάνουν τα κόπρανα πιο μαλακά
  • να διευκολύνουν τις γρήγορες, ανώδυνες κινήσεις του εντέρου

Πολλά από αυτά τα μαλακτικά κοπράνων κυκλοφορούν σε μορφές όπως σκόνες, κάψουλες και υγρά που λαμβάνετε από το στόμα μία έως τρεις φορές την ημέρα.

Ιατρικές θεραπείες για τις αιμορροΐδες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν πρόσθετες ιατρικές θεραπείες ή χειρουργική επέμβαση εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα ή επιπλοκές από μη θεραπευμένες αιμορροΐδες.

Ακολουθούν ορισμένες επιλογές ιατρικής ή χειρουργικής θεραπείας για τις αιμορροΐδες:

Αλοιφή νιφεδιπίνης με λιδοκαΐνη

Αυτή είναι για τον πόνο και το πρήξιμο σε αιμορροΐδες που έχουν αναπτύξει θρόμβους αίματος.

Συνταγογραφούμενες κορτικοστεροειδείς κρέμες ή αλοιφές

Αυτές βοηθούν στον κνησμό και το πρήξιμο.

Απολίνωση με ελαστική ταινία

Μια λαστιχένια ταινία σφίγγεται γύρω από την αιμορροΐδα σας για να διακόψει τη ροή του αίματος, έτσι ώστε η αιμορροΐδα να συρρικνωθεί σε λίγες ημέρες

Σκληροθεραπεία

Μια ουσία εγχέεται στην αιμορροΐδα που σκληραίνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων της αιμορροΐδας και την συρρικνώνει.

Υπέρυθρη πήξη

Το υπέρυθρο φως διασπά τον ιστό στον πρωκτό για να μειώσει τη ροή του αίματος προς την αιμορροΐδα και προκαλεί τη συρρίκνωσή της.

Αιμορροϊδεκτομή

Ενώ βρίσκεστε υπό γενική αναισθησία, ένας χειρουργός χρησιμοποιεί ένα νυστέρι και άλλα εργαλεία για να κόψει την αιμορροΐδα από τον πρωκτό ή το ορθό σας χωρίς να βλάψει τον πρωκτικό σφιγκτήρα.

Η αιμορροϊδεκτομή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα σημαντικό πόνο για αρκετές εβδομάδες και χρησιμοποιείται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις όπου άλλες θεραπείες δεν έχουν αποδώσει.

Αιμορροϊδοπλαστική με συρραφή

Ο χειρουργός χρησιμοποιεί μια κυκλική συσκευή συρραφής για να ασφαλίσει μια αιμορροΐδα πίσω στους ιστούς του πρωκτού ή του ορθού, έτσι ώστε να μην εξέχει πλέον και να μην προκαλεί πόνο ή δυσφορία ενώ κάθεστε ή πηγαίνετε στην τουαλέτα.

Είναι λιγότερο επώδυνη και επεμβατική από την εκτομή, αλλά μπορεί να μην αποτρέπει πάντα την επανεμφάνιση της αιμορροΐδας.

Απολίνωση αιμορροϊδικής αρτηρίας με την καθοδήγηση Doppler.

Ένας χειρουργός χρησιμοποιεί μια συσκευή υπερήχων για να βρει την αρτηρία που τροφοδοτεί την αιμορροΐδα με αίμα. Στη συνέχεια, ο χειρουργός αποκόπτει το αιμοφόρο αγγείο και ράβει την αιμορροΐδα πίσω στους ιστούς του πρωκτού ή του ορθού.

Kρέμα με φυσικό αποτέλεσμα για τη θεραπεία αιμορροΐδων

Ανακουφίζει από το πρήξιμο και μειώνει τον κνησμό στον πρωκτό
Βοηθά στην αποκατάσταση της ροής του αίματος
Κατάλληλη κρέμα τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες
100% φυτικά συστατικά χωρίς παρενέργειες

Πώς μπορώ να προλάβω τις αιμορροΐδες

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και τη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη των αιμορροΐδων. Η διατήρηση της σωματικής δραστηριότητας και η κατανάλωση μιας θρεπτικής, ισορροπημένης διατροφής βοηθούν στη διατήρηση της κανονικότητας των κινήσεων του εντέρου σας.

Τρώτε πολλές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πίνετε άφθονο νερό για να διατηρήσετε τη σωστή κίνηση της πεπτικής διαδικασίας και να αποτρέψετε τη δυσκοιλιότητα.

Η τακτική άσκηση και η αποφυγή καθισμάτων για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των αιμορροΐδων.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα είναι να πηγαίνετε στην τουαλέτα όταν νιώθετε για πρώτη φορά την ανάγκη. Η καθυστέρηση της κένωσης επιτρέπει στο έντερο να απορροφήσει εκ νέου το νερό από τα κόπρανα. Αυτό κάνει τα κόπρανα πιο δύσκολα όταν τελικά πηγαίνετε.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού