Λιποδιαλυτές Ώρα Μηδέν

Category: Διατροφή

Το καλοκαίρι, οι λιποδιαλυτές ακούγονται πολύ. Αν τους παίρνεις ή σκέφτεσαι να το κάνεις, διάβασε τι πρέπει να προσέξεις

Οι λιποδιαλυτές είναι συμπληρώματα που περιέχουν διάφορες φυτικές ουσίες και βότανα, τα οποία υποτίθεται ότι μπορούν να σε βοηθήσουν να αυξήσεις την ενέργειά σου (αν αυξήσεις το μεταβολισμό) και να σου κόψουν την όρεξη. Τα συμπληρώματα αυτά περιέχουν ουσίες που διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα – άλλωστε, αυτός είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο λειτουργούν. Είναι γνωστά και ως θερμογενετικά.

Πρόσεξε αυτά τα συστατικά:

Εκχύλισμα Bitter Orange

Αν και οι έρευνες δεν δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι αποτελεσματικό, θα το βρεις στα περισσότερα θερμογενετικά συμπληρώματα. Προωθείται ως το ακίνδυνο υποκατάστατο της εφέδρας, ωστόσο φαίνεται ότι έχει παρόμοιες παρενέργειες με αυτήν. Το Bitter Οrange περιέχει συνεφρίνη και οκταπαμίνη, ουσίες παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν στην εφέδρα. Οι ουσίες αυτές προκαλούν αύξηση της πίεσης, αρρυθμίες, μπορεί να οδηγήσουν σε έμφραγμα, εγκεφαλικό, ακόμα και σε θάνατο. Το εκχύλισμα αυτό μπορεί να επηρεάσει το κατά πόσον μεταβολίζεται κάποιο άλλο φάρμακο που παίρνεις και να το κάνει τοξικό.

Καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι συστατικό που βρίσκεται σχεδόν σε όλα αυτά τα συμπληρώματα. Ωστόσο μπορεί να υπάρχει και σε άλλη μορφή (όπως στην γκουαράνα) ή σε μορφή πράσινου τσαγιού. Δεν είναι ιδιαιτέρως δραστική για να κάψεις λίπος, αλλά δρα με τις άλλες ουσίες. Μεγάλες ποσότητες καφεΐνης μπορεί να προκαλέσουν αύξηση πίεσης, ταχυπαλμία, εμετό, νευρικότητα, αϋπνία και γαστρεντερικά προβλήματα.

Ιοχινμβίνη

Προέρχεται από έναν τύπο δέντρου στην Αφρική κι έχει ελαφρώς διεγερτική δράση. Αν και δεν έχει φανεί ότι είναι αποτελεσματικό για το αδυνάτισμα, συνεχίζει να περιλαμβάνεται σε αυτού του είδους τα συμπληρώματα. Εχει όμως κάποιες παρενέργειες: αύξηση πίεσης, πονοκέφαλο, αϋπνίες.

Μην Ξεχνάς

– Πολλά από αυτά τα συμπληρώματα έχουν έντονες παρενέργειες.- Δεν έχει επιβεβαιωθεί η ασφάλειά τους μακροχρόνια.- Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικώς η δράση τους.- Δεν υποβάλλονται σε αυστηρό έλεγχο, με αποτέλεσμα να περιέχουν μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες από αυτές που αναφέρονται.- Πρέπει να αποφεύγονται από άτομα που έχουν καρδιαγγειακά προβλήματα, υψηλή πίεση, διαβήτη και νεφρικές παθήσεις.- Η δράση αυτών των συμπληρωμάτων σταματά όταν τα σταματήσεις.

Είσαι διατεθειμένος να τα παίρνεις για πάντα;

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή