Οι άνδρες πρέπει να εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα για να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη τους

Category: Υγεία

Αυτή είναι μια ιστορία που όλοι οι άνδρες θα πρέπει να προσέξουν: Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι άνδρες θα πρέπει να εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Για τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό European Urology, 31.925 άνδρες παρείχαν τη μέση μηνιαία συχνότητα εκσπερμάτισης. Από αυτό οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν συχνότερα μειώνουν επίσης κατά ένα τρίτο τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

“Αξιολογήσαμε αν η συχνότητα εκσπερμάτισης κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής σχετίζεται με τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε μια μεγάλη μελέτη με βάση τις ΗΠΑ”, έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

“Διαπιστώσαμε σε μεγάλο ποσοστό, ότι οι άνδρες που ανέφεραν υψηλότερη σε σύγκριση με χαμηλότερη συχνότητα εκσπερμάτισης στην ενήλικη ζωή είχαν λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν στη συνέχεια με καρκίνο του προστάτη.

“Τα ευρήματα αυτά παρέχουν πρόσθετες αποδείξεις για τον ευεργετικό ρόλο της συχνότερης εκσπερμάτισης κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής στην αιτιολογία του PC [καρκίνου του προστάτη], ιδίως για τη νόσο χαμηλού κινδύνου”.

Αλλά η μειωμένη πιθανότητα να πάθει κανείς καρκίνο του προστάτη δεν είναι το μόνο όφελος από το άρμεγμα της αγελάδας. Η συχνότερη εκσπερμάτιση έχει επίσης βρεθεί ότι μειώνει δραματικά το αίσθημα του στρες και του άγχους.

“Εκτός από τα μειωμένα συναισθήματα πόνου, η έκκριση ενδορφινών οδηγεί σε αισθήματα ευφορίας, στη διαμόρφωση της όρεξης, στην απελευθέρωση σεξουαλικών ορμονών και στην ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης”, αναφέρει το Medicine Net.

Όποιος έχει πέσει για ύπνο αφού έχει κάνει την πράξη, θα ξέρει επίσης ότι η εκσπερμάτιση είναι ένα γνωστό βοήθημα ύπνου. Αυτό δεν είναι απλώς ένας μύθος. Όταν εκσπερματώνετε, το σώμα σας απελευθερώνει ορμόνες όπως η προλακτίνη και η ωκυτοκίνη, οι οποίες σας κάνουν να νυστάζετε και να είστε έτοιμοι για την καλοπληρωμένη ξεκούραση.

Ποιο ήταν λοιπόν το νόημα όλων αυτών; Λοιπόν, το μόνο που προσπαθούμε να πούμε είναι: Αν δεν εκσπερματώνετε τακτικά, δεν φροντίζετε την υγεία σας.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού