ΧΤΙΣΕ ΜΥΣ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Category: Fitness

Επιτάχυνε την αύξηση των μυών μεγιστοποιώντας στρατηγικά την ξεκούρασή σου.

Το ένα μέρος μιας σωστής προπόνησης είναι να σηκώνεις βάρη. «Η αποκατάσταση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο» υποστηρίζει ο Todd Durkin, συγγραφέας του Impact Body Plan. Αυτό συμβαίνει γιατί η προπόνηση με βάρη ουσιαστικά καταστρέφει μυϊκές ίνες κι αν δεν ξεκουράζεσαι σωστά, τότε διακόπτεις την ανάπλαση των μυών, που οδηγεί σε υπερτροφία. «Το σώμα σου χρειάζεται τουλάχιστον μια μέρα ξεκούραση μεταξύ των προπονήσεων» σου λέει ο Durkin. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και πέτυχε τα μέγιστα οφέλη.

Τάισε τους Μυς σου

Οταν σηκώνεις βάρη, αυξάνεις το μεταβολισμό σου, γιατί αναγκάζεις το σώμα να δουλεύει στα κόκκινα, προκειμένου να αναπλάσει τις μυϊκές ίνες.
«Αν δεν λάβεις αρκετές θερμίδες, τότε δεν θα έχεις και σωστή αποκατάσταση» σου λέει ο Durkin. Ο ίδιος προτείνει 300-500 έξτρα θερμίδες τις ημέρες προπόνησης, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην πρωτεϊνική διατροφή. «Το ιδανικό είναι να παίρνεις 1 γραμμ. πρωτεΐνη ανά κιλό σωματικού βάρους» καταλήγει.

Προσωπικός μασέρ

Με το foam roller μπορείς να χαλαρώσεις τους μυς μετά από μια έντονη προπόνηση. «Ουσιαστικά χαλαρώνει τους μυϊκούς κόμπους, που δημιουργούνται όταν κάνεις βάρη». Ετσι, πετυχαίνεις και σωστή αποκατάσταση των μυών, γλιτώνοντας τον πόνο που προκαλεί το πιάσιμο. Επίσης, θα μεγαλώσεις το εύρος κίνησης των μυών. «Αφιέρωνε 5 λεπτά μετά από κάθε προπόνηση, για να χαλαρώνεις τους τετρακέφαλους, τους γλουτούς και τη μέση σου».

Ο Υπνος Θρέφει

Αν νομίζεις ότι, όταν πέφτεις στο κρεβάτι, οι μύες σου σταματούν να λειτουργούν, κάνεις λάθος. «Το σώμα σου την ώρα του ύπνου πετυχαίνει τη μέγιστη αποκατάσταση κι ανάπλαση μυών». Οταν κοιμάσαι, μπορείς να πετύχεις αποκατάσταση μέχρι και 60%. Αυτό συμβαίνει διότι εκείνη την ώρα το σώμα σου εκκρίνει την ορμόνη, που είναι υπεύθυνη για το χτίσιμο των μυών. Επίσης, το αίσθημα κούρασης εξαφανίζεται. Ο στόχος σου πρέπει να είναι 7-8 ώρες ύπνου κάθε νύχτα.

Σκοτσέζικος Ογκος

Οι σκληρές προπονήσεις δεν πρέπει να οδηγούν σε μυϊκό πόνο. Αν μετά από μια έντονη προπόνηση κάνεις ένα κρύο ντους, τότε θα ελαχιστοποιήσεις τους μυϊκούς πόνους κατά 50%, λένε ερευνητές από την Ιρλανδία. Ετσι, την επόμενη μέρα θα είσαι έτοιμος για μια καλή προπόνηση. Γέμισε την μπανιέρα με νερό γύρω στους 18-20 βαθμούς (δηλαδή, άνοιξε μόνο το κρύο) και προσπάθησε να μείνεις μέσα για 5-10 λεπτά,  ώστε να μειώσεις τις ελεύθερες ρίζες και τις φλεγμονές.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή