Η δίαιτα GOLO

Category: Διατροφή, Απώλεια Βάρους
diaita golo

Είστε εξοικειωμένοι με τον κύκλο της δίαιτας: Η σημερινή δίαιτα keto είναι η χθεσινή Atkins.

Λοιπόν, μπείτε στην αρένα μια δίαιτα που ονομάζεται GOLO, η οποία είναι συντομογραφία για το μάντρα του σχεδίου: “Go lose weight, go look great, go love life”.

Η δίαιτα GOLO μοιάζει στο ότι, όπως και πολλές άλλες δίαιτες, υποστηρίζει ότι είναι η μόνη δίαιτα που θα λειτουργήσει για εσάς. Έτσι, αν έχετε δοκιμάσει άλλες δίαιτες στο παρελθόν και έχετε “αποτύχει”, τότε η GOLO θα είναι ακριβώς ιδανική για εσάς.

Πηγαίνετε με το GOLO και θα χάσετε το βάρος που θέλετε, έναν ισχυρισμό που η εταιρεία υποστηρίζει με μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν χάσει περισσότερα από 100 κιλά με το πρόγραμμα.

Αλλά το σχέδιο GOLO διαφέρει από τις άλλες δίαιτες με μερικούς σημαντικούς τρόπους.

Πρώτον, οι υποσχέσεις υπερβαίνουν την απώλεια βάρους. Το GOLO δηλώνει επίσης ότι θα ενισχύσει επίσης την ανοσία σας και θα επαναφέρει κάτι που ονομάζεται “μεταβολική υγεία”.

Και, δεύτερον, η δίαιτα GOLO βασίζεται σε ένα συμπλήρωμα. Αυτό το χάπι, που ονομάζεται Release, βοηθά τους διαιτολόγους του προγράμματος να επιτύχουν τους στόχους απώλειας βάρους τους, αλλά και να βελτιώσουν τη συνολική τους υγεία.

Οι επικριτές της δίαιτας λένε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το GOLO και το Release, προειδοποιώντας τους ανθρώπους μακριά από το σχέδιο.

Αλλά είναι δύσκολο να μην παρασυρθεί κανείς από τα δραματικά πριν και μετά των ανθρώπων που έχουν πετύχει στο GOLO.

Οπότε ποιον να πιστέψετε;

Μιλήσαμε με ειδικούς για να απαντήσουμε στις μεγαλύτερες ερωτήσεις σχετικά με το GOLO: Λειτουργεί; Είναι ασφαλές; Και πώς ακριβώς είναι η ζωή στο GOLO;

Μιλήσαμε με ειδικούς για να απαντήσουμε στις μεγαλύτερες ερωτήσεις σχετικά με το GOLO: Λειτουργεί; Είναι ασφαλές; Και πώς ακριβώς είναι η ζωή στο GOLO;

Τι ακριβώς είναι η δίαιτα GOLO;

Η δίαιτα GOLO υποστηρίζει ότι τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης είναι η αιτία του αργού μεταβολισμού, ο οποίος, με τη σειρά του, ευθύνεται για την αύξηση του σωματικού βάρους.
Για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, η GOLO υποστηρίζει ότι όταν μπορείτε να ελέγξετε τα επίπεδα ινσουλίνης σας, δεν θα αποθηκεύετε υπερβολική ζάχαρη στο αίμα σας, την οποία το σώμα σας στη συνέχεια αποθηκεύει ως λίπος. Ρυθμιζόμενα επίπεδα ινσουλίνης ισοδυναμούν με ρυθμιζόμενο βάρος.

Η εταιρεία προβάλλει αυτόν τον ισχυρισμό με βάση μια ομάδα γιατρών και φαρμακοποιών, αν και η εταιρεία δεν αποκαλύπτει τα ονόματα και τις διασυνδέσεις αυτών των εμπειρογνωμόνων.

Προς τιμήν της, η δίαιτα GOLO, σε αντίθεση με την Whole30 ή το keto, δεν σας απαγορεύει ή δεν σας περιορίζει αυστηρά από την κατανάλωση ολόκληρων ομάδων τροφίμων, όπως τα σάκχαρα ή οι υδατάνθρακες.

Αντ’ αυτού, η δίαιτα GOLO επικεντρώνεται στην κατανάλωση ολόκληρων, μη επεξεργασμένων και ανεπεξέργαστων τροφίμων. Συγκεκριμένα, κατά την ώρα του γεύματος, ένας χρήστης της δίαιτας GOLO επιλέγει μία έως δύο μερίδες από κάθε κατηγορία – πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λαχανικά και λίπη.

Ο διαιτολόγος GOLO τρώει τρία γεύματα την ημέρα, με το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα να είναι μεγαλύτερα από το δείπνο. Η δίαιτα επιτρέπει τα σνακ αν μεσολαβούν περισσότερες από τέσσερις έως πέντε ώρες μεταξύ των γευμάτων ή αν ασκείστε.

Ενώ αυτό το είδος διατροφικού προγράμματος μπορεί να λειτουργήσει, εδώ είναι που η δίαιτα GOLO αρχίζει να κινείται σε αμφισβητήσιμο έδαφος.

Το έδαφος των συμπληρωμάτων.

Ποιο είναι το συμπλήρωμα της GOLO, το Release;

Ένα από τα βασικά συστατικά της δίαιτας GOLO είναι ένα συμπλήρωμα που ονομάζεται Release. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Release θα βοηθήσει στην εκκίνηση της ικανότητας του σώματός σας να ρυθμίζει την ινσουλίνη, να αυξάνει το μεταβολισμό σας και να καίει περισσότερο λίπος.

Εκτός από το τι πραγματικά περιέχει το Release, σύμφωνα με την εταιρεία: μαγνήσιο (15 χιλιοστόγραμμα σε 1 κάψουλα), ψευδάργυρος (10 mg), χρώμιο (70 μικρογραμμάρια)*, εκχύλισμα ρίζας ροδιόλα, ινοσιτόλη, berberine HCl, γαρδένια, εκχύλισμα φύλλων banaba, εκχύλισμα φλοιού σαλάκια, εκχύλισμα μήλου, φυτική κυτταρίνη, δεξτρίνη, γλυκίνη, πυρίτιο, κιτρικό οξύ.

*Αυτά τα τρία συστατικά είναι τα μόνα τρία συστατικά με ποσότητες που αναφέρονται στην ετικέτα. Οι ποσότητες αυτών των συστατικών, ωστόσο, δεν αποκαλύπτονται επειδή η σύνθεση είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η GOLO εμπορεύεται το Release ως “φυτικής προέλευσης” (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).

Αλλά στη συνέχεια υπάρχει και η τιμή του Release.

Ένα μπουκάλι (που περιέχει 90 κάψουλες) κοστίζει 60 δολάρια. Αγοράστε τρία μπουκάλια και θα μειώσετε το ποσό αυτό σε 120 ευρώ, αλλά δεν μπορείτε να ψωνίσετε για το Release οπουδήποτε φθηνότερα, επειδή μπορείτε να αγοράσετε το συμπλήρωμα μόνο μέσω της εταιρείας.

Η δίαιτα GOLO και η απελευθέρωση λειτουργούν πραγματικά για την απώλεια βάρους;

Προσεγγίστε με προσοχή, λέει η Abby Langer, R.D., ιδρύτρια της Abby Langer Nutrition.
Πρώτον, υπάρχει η ιδέα ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να βελτιώσει δραστικά τον μεταβολικό ρυθμό σας ή τη συνολική “μεταβολική υγεία”, λέει η Langer.

Στην πραγματικότητα: “Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε πραγματικά να φάτε για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχετε σημαντική αλλαγή στο βάρος σας”, λέει η Langer. “Ο μεταβολισμός σας υπαγορεύεται από τη γενετική και τη μυϊκή μάζα και, σίγουρα, από τις ορμόνες. Αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που κάτι που τρώτε δεν θα τον αλλάξει ριζικά”.

Ναι, υπάρχουν θεωρίες που συνδέουν την αυξημένη ινσουλίνη και την αύξηση του βάρους, αλλά οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη σίγουροι ποιες ορμόνες ελέγχουν τον μεταβολισμό και το βάρος.

“Είναι μια θεωρία για κάποιο λόγο. Δεν έχει μελετηθεί πολύ σε ανθρώπους”, λέει ο Langer. “Πραγματικά δεν γνωρίζουμε οριστικά αν η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι υπεύθυνη για την αυξημένη σωματική μάζα”.

Και ενώ είναι αλήθεια ότι η δίαιτα GOLO επικεντρώνεται σε ολόκληρες τροφές και οι συστάσεις της δεν απαιτούν να εξαλείψετε ομάδες τροφίμων, κάτι που είναι ένας έξυπνος τρόπος διατροφής -δεν χρειάζεστε τη δίαιτα GOLO για να τρώτε με αυτόν τον τρόπο.

Και σίγουρα δεν χρειάζεστε κάποιο συμπλήρωμα για να τρώτε με αυτόν τον τρόπο, λέει ο Langer.

“Η απελευθέρωση είναι απλώς ένα συμπλήρωμα. Αν και μπορεί να μην είναι επιβλαβές σωματικά, δεν το συνιστώ”, λέει.

Το Release δεν είναι εγκεκριμένο από τον FDA συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους. (Ο FDA έχει χορηγήσει έγκριση για συνταγές απώλειας βάρους, ωστόσο, ο κατάλογος είναι ισχνός).

Βοηθάει το GOLO στην ενίσχυση της ανοσίας;

Δεν είναι τόσο απλό.

Η ανοσία σας δεν είναι καν κάτι που μπορείτε να “ενισχύσετε” και το να υπονοείτε το αντίθετο υπεραπλουστεύει ένα πολύπλοκο σύστημα που εξαρτάται από πολλά πράγματα: την άσκηση, τον ύπνο, το στρες, αλλά και τη διατροφή, αλλά όχι μόνο τη διατροφή.

Τι γίνεται όμως με τις ιστορίες επιτυχίας και την έρευνα του GOLO;

Οι διαιτολόγοι του GOLO έχουν χάσει, σύμφωνα με αναφορές, πάνω από 100 κιλά σε μόλις 12 μήνες, και αυτό μπορεί να έχει αναμφισβήτητη γοητεία για κάποιον που θέλει να χάσει βάρος.

Μόνο που αυτή η απώλεια βάρους μπορεί να μην προήλθε από τη διακηρυγμένη ικανότητα του GOLO να συμβάλλει στη ρύθμιση της ινσουλίνης, αλλά αντίθετα από τη μετάβαση από τα επεξεργασμένα τρόφιμα σε τρόφιμα ολικής αλέσεως, λέει ο Langer.

Ενώ το GOLO στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη θεωρία ότι η αντίσταση στην ινσουλίνη επιβραδύνει το μεταβολισμό, ο Langer προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει απλός ή ακριβής τρόπος για να μετρηθεί οριστικά ο μεταβολισμός ενός ατόμου. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει τρόπος να μετρηθεί η επιτυχία της δίαιτας GOLO

Και η έρευνα που επικαλείται η εταιρεία;

“Οι ερευνητικές μελέτες που έγιναν για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς της GOLO ήταν μικρές”, λέει. “Οι μελέτες έγιναν από την εταιρεία. Κανένα από τα στοιχεία τους δεν έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά με εξειδικευμένες κριτικές”.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Wishlist 0
Continue Shopping
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή