ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Category: Fitness

Δεν είσαι πρωινός τύπος; Μπορείς να γίνεις αν ακολουθήσεις αυτές τις απλές συμβουλές, που θα σε κάνουν να πεταχτείς σαν ελατήριο από το κρεβάτι σου.

Όσο Εσύ Κοιμάσαι

…..η τύχη κάποιου άλλου δουλεύει. Ο βετεράνος του Ιράκ, John Burk, είναι συνηθισμένος στη σκληρή εκπαίδευση, αλλά αυτό δεν τον κάνει λιγότερο χουζούρη από σένα. Για να σύρει τον εαυτό του έξω από τον υπνόσακο θυμάται ένα παλιό, στρατιωτικό ρητό: «Μπορεί να είσαι κουρασμένος ή πληγωμένος, αλλά υπάρχει κάποιος, κάπου εκεί έξω, που τώρα εκπαιδεύεται για να σε σκοτώσει». Φέρε το ρητό αυτό στα μέτρα της ζωής σου.

Έσο Έτοιμος

Όταν το ρολόι του διάσημου personal trainer, Richard Rees, χτυπά στις 3.50 π.μ. σε δέκα λεπτά βρίσκεται στον δρόμο και τρέχει. Πώς τα καταφέρνει: Πολύ απλά, έχει τα παπούτσια, τον εξοπλισμό και τον καφέ του ήδη έτοιμα. Ετσι δεν χρειάζεται να αγχωθεί με αυτές τις λεπτομέρειες όταν ξυπνά. Ακριβώς λόγω της πολυάσχολης ζωής του, γνωρίζει καλά ότι ο σωστός προγραμματισμός είναι κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία.

Είσαι ο Καλύτερος

Και αν δεν είσαι, σκέψου το αντίθετο. Ο Tom Carpenter, στέλεχος επιχειρήσεων και αθλητής του θρυλικού αγώνα Ironman, εξηγεί: «Κάθε πρωί μπορείς να βρεις ένα κάρο λόγους για να κουκουλωθείς και πάλι: είμαι κουρασμένος, έχει κρύο, το πάει για βροχή. Όμως, σκέψου αυτό: έχεις ποτέ μετανιώσει που προπονήθηκες; Πιθανότατα όχι. Πόσες φορές, όμως, μετάνιωσες που δεν προπονήθηκες; Πολλές, έτσι δεν είναι; Ε, μην το ξανακάνεις.»

Σκέψου Ένα Πιο Fit Μέλλον

Οταν ο CEO της εταιρείας τηλεπικοινωνιών EarthLink, Joseph Eazor, ξυπνά και παίρνει τους δρόμους, σκέφτεται τα μακροπρόθεσμα οφέλη. Οντας αθλητής του Ironman γνωρίζει πολύ καλά ότι η, ομολογουμένως, εκνευριστική πρωινή προπόνηση θα κάνει τη διαφορά μεταξύ του τερματισμού στον αγώνα και της παραίτησης κάπου στα μισά. Υπενθύμισε κι εσύ στον εαυτό σου τι έχεις θέσει ως διακύβευμα κάθε φορά που φοράς τα αθλητικά σου.

Γύρνα το Ξυπνητήρι

Ο Craig Ballantyne, προπονητής και συγγραφέας του βιβλίου Turbulence Training, προτείνει την ανάποδη χρήση του ξυπνητηριού. Βάλ’ το να χτυπήσει 60 λεπτά πριν από την ώρα που θες να κοιμηθείς. Μόλις το ακούσεις, κλείσε κάθε ηλεκτρονική συσκευή, ετοίμασε το μεσημεριανό για την επόμενη ημέρα ή διάβασε ένα βιβλίο. Ετσι θα χαλαρώσεις και θα κοιμηθείς σαν πουλάκι. Και αν κοιμηθείς σαν πουλάκι, θα ξυπνήσεις σαν ταύρος.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού