10.000 Ελληνες ετησιώς καταφεύγουν σε πλαστικές επεμβάσεις γιατί όχι και εσύ;

Category: Style, Υγεία

Το πήρες απόφαση. Κοίταξες το είδωλό σου στον καθρέφτη και αυτό που είδες δεν σου άρεσε. Μπορεί να είναι η μύτη σου. Μπορεί να είναι τα παχάκια που έχουν συσσωρευτεί γύρω από τη μέση σου. Ο,τι και αν είναι, θέλεις να ανανεωθείς και να ανεβάσεις το δείκτη της αυτοεκτίμησής σου και αυτό δεν είναι κακό.

Αλλωστε αυτό κάνουν και οι 10.000 Ελληνες που καταφεύγουν σε πλαστικές επεμβάσεις ετησίως. Εμείς ρωτήσαμε τον κ. Γιάννη Αναστασάτο, πλαστικό χειρουργό και αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και μάθαμε ότι…

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους οι άντρες καταφεύγουν στην αισθητική επιδιόρθωση είναι για να δείχνουν νεότεροι. Σε αντίθεση βέβαια με τις γυναίκες, οι οποίες με τις πλαστικές επεμβάσεις επιδιώκουν κυρίως την αλλαγή, δηλαδή το στήθος τους από πεσμένο και ανύπαρκτο να γίνει πληθωρικό και να στέκεται στο ύψος του ή η ελληνικής ομορφιάς μύτη να μεταλλαχθεί σε γαλλική. Oλο και περισσότεροι άνδρες συνειδητοποιούν πως για να συναγωνιστούν τους νεότερους συναδέλφους εκτός από πείρα και γνώση χρειάζεται επιπλέον και η καλή εμφάνιση.

Οι τέσσερις πιο γνωστές επεμβάσεις που κάνουν οι άντρες είναι:

  • λιποαναρρόφηση στα παχάκια γύρω από τη μέση -γνωστά και ως σωσίβιο
  • βλεφαροπλαστική
  • face lift
  • πλαστική μύτης

Το κόστος τους κατά προσέγγιση είναι: λιποαναρρόφηση: 4.000 με 5.000 ευρώ, βλεφαροπλαστική: 2.000 ευρώ, face lift: από 6.000 μέχρι 10.000 ευρώ, πλαστική μύτης: από 4.000 μέχρι 10.000 ευρώ.

Πριν από την επέμβαση ο ενδιαφερόμενος πρέπει να συζητήσει με το γιατρό του και να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν πάσχει από υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη και καρδιακά προβλήματα και να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα, που αφορούν κυρίως τη νάρκωση.

Αν κάποιος θέλει να κάνει face lift και είναι καπνιστής, σωστό είναι να κόψει την κακή αυτή συνήθεια για δύο εβδομάδες πριν από την επέμβαση. Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να εξακολουθήσει να μην καπνίζει και μετά, αφού το κάπνισμα δημιουργεί ρυτίδες.

Μετά την επέμβαση η υγιεινή διατροφή και η κίνηση οφείλουν να γίνουν τρόπος ζωής αν θέλεις αυτό που δείχνεις να έχει διάρκεια.

Η λιποαναρρόφηση είναι πιο αποτελεσματική στους νέους άντρες- λόγω της μεγαλύτερης ποσότητας κολλαγόνου και ελαστίνης που έχει ο οργανισμός τους.

Το Botox (Botulinum Toxin Type A) δεν αφήνει οριστικά αποτελέσματα και πρέπει να γίνεται το πολύ ανά 6 μήνες για να προλάβει τις ρυτίδες.

Οι άντρες συνηθίζουν να κάνουν χρήση του Botox κυρίως στο μέτωπο και όχι τόσο στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια ή κοντά στα μάτια.

Οι ενέσεις κολλαγόνου είναι αποτελεσματικότερες όταν το κολλαγόνο είναι από τον οργανισμό (από κάποια ουλή ή λίπος) εκείνου που υποβάλλεται στην επέμβαση. Ωστόσο το πρόβλημα με αυτό το εμφύτευμα είναι ότι δεν διασπάται εύκολα.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Wishlist 0
Continue Shopping
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή