Μύκητες των γεννητικών οργάνων

Category: Υγεία

Η μόλυνση από μύκητες θεωρείται συχνά ως γυναικείο πρόβλημα υγείας, αλλά μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών.

Μια μόλυνση από μύκητες στο πέος μπορεί να οδηγήσει σε ένα ευρύ φάσμα επώδυνων και δυσάρεστων συμπτωμάτων εάν δεν αντιμετωπιστεί. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές εάν η λοίμωξη εξαπλωθεί στην κυκλοφορία του αίματός.

Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορούν συχνά να βοηθήσουν μια μόλυνση από μύκητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστείτε συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ορισμένα βασικά βήματα πρόληψης μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτή την αρκετά συχνή πάθηση.

Αυξήστε με φυσικό τρόπο τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας

✅ ΥΨΗΛΗ Δύναμη και αντοχή
✅ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Μυικά Κέρδη
✅ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
✅ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ Όρεξη & Απόδοση στο Σεξ

Ποια είναι τα συμπτώματα της μόλυνσης από μύκητες στο πέος

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα μιας μόλυνσης από μύκητες στο πέος περιλαμβάνουν:

 • ερυθρότητα, πόνο ή πρήξιμο του πέους
 • λευκά, γυαλιστερά μπαλώματα στην κορυφή του πέους
 • μικρές κόκκινες κηλίδες στην κορυφή του πέους
 • πυκνή, λευκή έκκριση κάτω από το δέρμα
 • φαγούρα
 • αίσθημα καψίματος κατά την ούρηση
 • πόνος ή δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ

Η ερυθρότητα, η φαγούρα και ταο σπυράκια στο πέος μπορεί να είναι σημάδια άλλων πιο σοβαρών καταστάσεων, όπως ορισμένες σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ), οπότε μην αγνοείτε τα συμπτώματα μόλις εμφανιστούν.

Ένας ουρολόγος μπορεί να διαγνώσει την πάθηση, συχνά σε ένα μόνο ραντεβού.

Τι προκαλεί μόλυνση από μύκητες στο πέος

Μια μόλυνση από μύκητες προκαλείται συνήθως από έναν μύκητα που ονομάζεται candida. Μια μικρή ποσότητα candida είναι συνήθως παρούσα στο σώμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια υπερανάπτυξη της candida για να αναπτυχθεί μια μόλυνση.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε εργαστήρια στην Αμερική το 2018, ένα υγρό περιβάλλον είναι τοπιο ιδανικό για την εξάπλωση της candida,

Η σεξουαλική επαφή με άτομο που έχει κολπική μόλυνση από μύκητες χωρίς τη χρήση προφυλακτικού μπορεί επίσης να προκαλέσει μόλυνση από μύκητες στο πέος.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να αναπτύξετε λοίμωξη χωρίς σεξουαλική δραστηριότητα.

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για μόλυνση από μύκητες

Εκτός από το σεξ με σύντροφο που έχει μόλυνση από μύκητες, αρκετοί άλλοι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της στο πέος, όπως:

 • να μην καθαρίζετε τακτικά τα γεννητικά σας όργανα ή να μην κάνετε μπάνιο
 • η εξασθενημένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος λόγω ορισμένων φαρμάκων ή καταστάσεων υγείας
 • η μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών
 • το να φοράτε βρεγμένα ρούχα ή στενά εσώρουχα
 • η χρήση δερματικών προϊόντων ή σαπουνιών που προκαλούν ερεθισμό του δέρματος
 • ο διαβήτης
 • η χρήση λιπαντικών προφυλακτικών
 • να μην έχετε περιτομή
 • η παχυσαρκία

Πώς διαγιγνώσκουν οι γιατροί μια μόλυνση από μύκητες στο πέος

Μόλις κλείσετε ραντεβού, ο γιατρός θα σας ρωτήσει για τα συμπτώματά σας και πιθανότατα θα εξετάσει τα γεννητικά σας όργανα. Μπορεί να εξετάσει κάποια από τη λευκή ουσία που σχηματίζεται στο πέος κάτω από ένα μικροσκόπιο για να επιβεβαιώσει τον τύπο του μύκητα που προκαλεί τα συμπτώματα.

Εάν δεν μπορείτε να επισκεφθείτε  έναν ουρολόγο, σκεφτείτε να επισκεφθείτε ένα τμήμα επειγόντων περιστατικών. Όσο νωρίτερα λάβετε διάγνωση και μπορείτε να ξεκινήσετε θεραπεία, τόσο πιο πιθανό είναι να αποφύγετε τις επιπλοκές.

Δεν συνιστάται να κάνετε διάγνωση και να ξεκινήσετε θεραπεία μόνοι σας. Εάν υπάρχουν συμπτώματα μόλυνσης από μύκητες, επικοινωνήστε με έναν γιατρό. Εάν αφήσετε τα συμπτώματα να επιμένουν, οι επιπλοκές μπορεί να είναι σοβαρές.

Πώς αντιμετωπίζεται μια μόλυνση με μύκητες στο πέος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι τοπικές αντιμυκητιασικές αλοιφές και κρέμες αρκούν για να καθαρίσουν μια μόλυνση. Ορισμένες από τις αντιμυκητιασικές κρέμες που συνιστώνται για μια μόλυνση από μύκητες περιλαμβάνουν:

 • miconazole (Monistat, Cruex, Desenex, Ting Antifungal)
 • κλοτριμαζόλη (Lotrimin AF, Canesten, Mycelex)
 • ιμιδαζόλη (Selezen)

Τα περισσότερα από αυτά είναι διαθέσιμα ως OTC φάρμακα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείτε συνταγή. Οι πιο σοβαρές ή μακροχρόνιες λοιμώξεις μπορεί να απαιτούν φάρμακα συνταγογραφούμενης ισχύος. Διαβάστε επίσης : Φάρμακα για τον προστάτη

Ο γιατρός μπορεί να συστήσει από του στόματος φλουκοναζόλη (Diflucan) και κρέμα υδροκορτιζόνης για σοβαρές λοιμώξεις, όπως είναι η μπαλανίτιδα.

Οι περισσότερες αντιμυκητιασικές κρέμες είναι ανεκτές και είναι απίθανο να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες. Ελέγξτε, ωστόσο, την ετικέτα και ρωτήστε έναν γιατρό ή έναν φαρμακοποιό τι πρέπει να προσέξετε σε περίπτωση που έχετε κάποια άσχημη αντίδραση.

Υποτροπιάζουσες μολύνσεις από μύκητες

Οι μολύνσεις από μύκητες μερικές φορές επιστρέφουν αφού φαίνεται ότι έχουν θεραπευτεί. Εάν συμβεί αυτό, ο γιατρός σας θα σας συστήσει πιθανότατα μερικές εβδομάδες καθημερινών θεραπειών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία για υποτροπιάζουσες μολύνσεις από μύκητες μπορεί να διαρκέσει έως και 6 μήνες.

Εάν η λοίμωξή σας δεν ανταποκρίνεται καλά σε μια αντιμυκητιασική αλοιφή και δεν έχετε περιτομή, ο γιατρός μπορεί να σας συμβουλεύσει να κάνετε περιτομή σε ενήλικα αγόρια, σύμφωνα με έρευνα του 2016. Αν και η διαδικασία αυτή γίνεται συνήθως σε βρέφη, μπορεί να γίνει με ασφάλεια σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας.

Διαβήτης και μολύνσεις από μύκητες

Παράγοντες όπως ο διαβήτης και ένα καταπιεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να συμβάλλουν στον κίνδυνο μόλυνσης από μύκητες, σύμφωνα με έρευνα του 2019.

Εάν έχετε διαβήτη, συνεργαστείτε με έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι καλά ρυθμισμένα. Εάν έχετε εξαντλημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει τρόπους για να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα όσο το δυνατόν πιο υγιές.

Ποιες είναι οι επιπλοκές μιας μόλυνσης από μύκητες στο πέος

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μια μόλυνση από μύκητες στο πέος μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες σοβαρές επιπλοκές.

Βαλανίτιδα

Μία από τις πιθανές επιπλοκές μιας μόλυνσης από μύκητες του πέους είναι η βαλανίτιδα. Η βαλανίτιδα είναι μια φλεγμονή της κεφαλής του πέους (βάλανος). Ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν φλεγμονή τόσο της βάλανος όσο και της ακροποσθίας, γνωστή ως βαλανοποσθίτιδα.

Ο διαβήτης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για βαλανίτιδα.

Χωρίς αποτελεσματική θεραπεία, η βαλανίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε ουλές της ακροποσθίας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει συμφύσεις στο πέος. Μπορεί να σας εμποδίσει να μην μπορείτε να τραβήξετε την ακροποσθία σας προς τα πίσω, καθιστώντας αδύνατη τη σωστή υγιεινή. Ο γιατρός πιθανόν να συστήσει περιτομή σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η βαλανίτιδα μπορεί να είναι επώδυνη και να δυσχεραίνει την ούρηση. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει πρησμένους και επώδυνους αδένες καθώς και αδυναμία και κόπωση.

Επεμβατική καντιντίαση

Μια μόλυνση από μύκητες μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό είναι γνωστό ως καντιντίαση ή διηθητική καντιντίαση.

Εάν έχετε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο και έχετε χρησιμοποιήσει καθετήρα για ούρηση, μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε καντιντίαση. Αυτή η προχωρημένη μορφή μόλυνσης από μύκητες είναι πολύ σοβαρή. Το ιατρικό προσωπικό θα σας παρακολουθεί στενά για τυχόν ενδείξεις ουρολοίμωξης που σχετίζεται με καθετήρα.

Μπορεί να χρειαστείτε από του στόματος αντιμυκητιασικά φάρμακα για αρκετές εβδομάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φάρμακα χορηγούνται ενδοφλεβίως.

Πόσο διαρκεί μια τέτοια μόλυνση στο πέος

Εάν η λοίμωξη αντιμετωπιστεί έγκαιρα και ανταποκριθεί καλά στα αντιμυκητιασικά φάρμακα, μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σε 7-14 ημέρες.

Εάν είστε σεξουαλικά ενεργός, ο σύντροφός σας θα πρέπει επίσης να λάβει θεραπεία για τη μόλυνση από μύκητες. Αυτό αποτρέπει το ενδεχόμενο να κολλήσει τη λοίμωξη ή να σας τη μεταδώσει.

Εάν έχετε επαναλαμβανόμενες μολύνσεις από μύκητες και μπορείτε να αποκλείσετε αιτίες όπως η υγιεινή και η σεξουαλική επαφή, μιλήστε με έναν γιατρό για άλλες πιθανές αιτίες. Μπορεί να έχετε κάποια υποκείμενη κατάσταση υγείας, όπως ο διαβήτης.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε μια μόλυνση από μύκητες του πέους

Μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη μιας μόλυνσης από μύκητες του πέους αποφεύγοντας τη σεξουαλική επαφή με έναν σύντροφο που έχει μόλυνση από μύκητες.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να κάνετε σεξ με οποιονδήποτε ενώ έχετε ενεργή μόλυνση από μύκητα, καθώς θα μπορούσατε να μεταδώσετε τη μόλυνση στον σύντροφό σας.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο να πάθετε μόλυνση από μύκητες ή να μεταδώσετε μια μόλυνση, κάντε τα εξής:

 • Χρησιμοποιείστε προφυλακτικό κάθε φορά που κάνετε σεξ για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης μόλυνσης από μύκητα.
 • Να εφαρμόζετε καλή υγιεινή και να διατηρείτε το πέος και τα γεννητικά σας όργανα καθαρά και στεγνά.
 • Εάν δεν έχετε περιτομή, καθαρίστε κάτω από την ακροποσθία με σαπούνι και νερό και επαναφέρετε την ακροποσθία στη συνήθη θέση της μετά τη σεξουαλική επαφή.

Εξαφανίστε τα σεξουαλικά προβληματα απο την ζωή σας

Το Erectil είναι ένα προϊόν κατάλληλο για όλους εκείνους τους άνδρες που επιθυμούν να αυξήσουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, χωρίς να διακινδυνεύσουν την υγεία τους και χωρίς να ξοδέψουν τεράστια ποσά σε ακριβές θεραπείες

Συνοψίζοντας

Οι μολύνσεις από μύκητες του πέους δεν είναι τόσο συχνές όσο οι κολπικές μολύνσεις από μύκητες, αλλά συμβαίνουν. Μπορεί να οφείλονται σε κακή υγιεινή ή σε σεξ με σύντροφο που έχει κολπική μόλυνση από μύκητες χωρίς τη χρήση προφυλακτικού.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μικρές λευκές κηλίδες και ερυθρότητα στο δέρμα καθώς και φαγούρα ή κάψιμο. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί επίσης να προκαλέσει άλλες παθήσεις και επιπλοκές.

Οι τοπικές αντιμυκητιασικές αλοιφές και κρέμες μπορούν συνήθως να θεραπεύσουν τη λοίμωξη και να μειώσουν τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού