Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση αναβολικών

Category: Αναβολικά

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση ασφαλών στεροειδών για bodybuilding.

Τα στεροειδή μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το μέγεθος και τη δύναμη των μυών, να μειώσετε την αποθήκευση λίπους και να βελτιώσετε την απόδοσή σας στις σωματικές δραστηριότητες.

Μερικά από τα οφέλη της χρήσης ασφαλών στεροειδών περιλαμβάνουν:

Αυξημένο μέγεθος και δύναμη μυών

Τα στεροειδή είναι μια κατηγορία φαρμάκων που αλλάζουν τη φυσική φυσιολογία του σώματος για να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα και τη δύναμη. Τα κορτικοστεροειδή, όπως η πρεδνιζόνη, είναι αποτελεσματικά στην αύξηση του μεγέθους και της δύναμης των μυών τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους.

Η κορτιζόλη είναι ένας τύπος κορτικοστεροειδούς που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην αύξηση του μεγέθους και της δύναμης των μυών. Υπάρχουν μερικοί μηχανισμοί με τους οποίους τα στεροειδή μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος και τη δύναμη των μυών.

Τα στεροειδή μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των δορυφορικών κυττάρων, τα οποία είναι κύτταρα που μπορούν να γίνουν νέα μυϊκά κύτταρα. Προάγουν επίσης την ανάπτυξη μεγαλύτερων μιτοχονδρίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ενέργειας στους μυς. Τέλος, μπορούν να διεγείρουν την απελευθέρωση αντοχής από τους όρχεις, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της δύναμης.

Τα οφέλη από τη χρήση στεροειδών για την ανάπτυξη των μυών δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Η υπερβολική χρήση στεροειδών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου αυξημένου κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού.

Είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε σχήμα στεροειδών για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τις κατάλληλες δόσεις και τις κυκλώνετε κατάλληλα ώστε να μην συσσωρεύονται επιβλαβή επίπεδα κορτικοστεροειδών στο σώμα σας.

Μειωμένη αποθήκευση λίπους

Τα στεροειδή συμβάλλουν στη μείωση της αποθήκευσης λίπους. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται από αθλητές για να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση των κυττάρων στο σώμα που αποθηκεύουν λίπος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Αυξάνουν επίσης την παραγωγή αντοχής, η οποία είναι μια ορμόνη που βοηθά στην καύση θερμίδων.

Βελτιωμένη φυσική απόδοση

Τα στεροειδή έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη σωματική απόδοση με διάφορους τρόπους. Αυξάνουν τη μυϊκή μάζα, μειώνουν τη λιπώδη μάζα και βελτιώνουν την ενέργεια και τη δύναμη. Ορισμένες μελέτες δείχνουν επίσης ότι μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη τραυματισμών σε αθλητές.

Τα στεροειδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αθλητές όλων των επιπέδων, από μαθητές γυμνασίου που αγωνίζονται σε τοπικούς αγώνες στίβου έως επαγγελματίες αθλητές. Υπάρχουν πολλοί τύποι στεροειδών, το καθένα με τα οφέλη και τα μειονεκτήματά του.

Ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος τύπος στεροειδούς είναι η σταμίνα, η οποία πιστεύεται ότι αυξάνει τη μυϊκή μάζα, μειώνει τη μάζα λίπους και βελτιώνει την ενέργεια και τη δύναμη.

Άλλοι τύποι στεροειδών περιλαμβάνουν αναβολικά στεροειδή όπως αντοχή και οιστρογόνα που προορίζονται μόνο για την υγεία των γυναικών (τα οιστρογόνα έχουν οφέλη και για την υγεία των οστών) και προγεστίνες όπως η νανδρολόνη που συχνά συνταγογραφούνται για τη θεραπεία περιεμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων όπως εξάψεις και κολπική ξηρότητα.

Υπάρχουν επίσης συνθετικά παράγωγα αντοχής όπως η μεθυλσταμίνη που έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα ως φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση επειδή προκαλούν πιο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως ηπατική βλάβη.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα στεροειδή μπορεί να είναι αποτελεσματικά στο να βοηθήσουν τους αθλητές να επιτύχουν καλύτερη σωματική απόδοση.

  1. Μπορούν να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα, η οποία δίνει στους αθλητές αυξημένη δύναμη και αντοχή.
  2. Μπορούν να μειώσουν τα αποθέματα λίπους στο σώμα, οδηγώντας σε βελτιωμένη κινητικότητα και αντοχή κατά τη διάρκεια της άσκησης.
  3. Μπορούν να βελτιώσουν τη ροή του αίματος στους μύες κατά τη διάρκεια της άσκησης, παρέχοντας μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας για μεγαλύτερες περιόδους δραστηριότητας.

Βελτιωμένη απόδοση

Η απόδοση είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της ζωής ενός ατόμου. Μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει σχέσεις και μπορεί να καθορίσει πόσο ευτυχισμένος είναι κάποιος στην προσωπική του ζωή.

Η απόδοση βασίζεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως η αντοχή, η δύναμη, η ευελιξία. Ωστόσο, η χρήση στεροειδών έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την απόδοση με διάφορους τρόπους.

Το πρώτο όφελος της χρήσης στεροειδών είναι ότι αυξάνουν τη ροή του αίματος. Αυτή η αυξημένη ροή αίματος επιτρέπει καλύτερες στύσεις και μεγαλύτερης διάρκειας.

Επιπλέον, τα στεροειδή βοηθούν στη βελτίωση της συνολικής ενέργειας και αντοχής. Βοηθούν επίσης στη βελτίωση της κίνησης και της ευελιξίας που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη τοποθέτηση και μεγαλύτερη ευχαρίστηση και για τους δύο συντρόφους.

Συνολικά, η χρήση στεροειδών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος βελτίωσης της απόδοσης. Εάν σκέφτεστε να τα χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλα για εσάς και ότι δεν θα έχουν παρενέργειες.

Χαρακτηριστικά ασφαλών στεροειδών για bodybuilding:

Τα ασφαλέστερα στεροειδή είναι αυτά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να είναι μη τοξικά και ασφαλή για το bodybuilding. Μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας, της δύναμης και του μεγέθους ενώ είναι ελάχιστα επεμβατικά.

Ωστόσο, πριν επιλέξετε ένα ασφαλές στεροειδές, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε τύπου, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Τα μη αρωματικά στεροειδή

Όπως η δεκανοϊκή νανδρολόνη (Deca-Durabolin) και η αντοχή Cypionate (Anavar) δεν παράγουν φυσικά οιστρογόνα ή αντοχή σε υψηλές δόσεις, που σημαίνει ότι δεν θα μετατραπούν σε αυτές τις ορμόνες στο σώμα σας εάν τις παίρνετε για παρατεταμένες περιόδους.

Αυτό τα καθιστά λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως γυναικομαστία (ανάπτυξη ανδρικών μαστών), ακμή και τριχόπτωση.

Ωστόσο μπορούν επίσης να είναι λιγότερο αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σε μεγάλες δόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, μπορεί να κατακρατήσουν περισσότερες ποσότητες νερού στο σώμα και υψηλότερο κίνδυνο αφυδάτωσης από τα παραδοσιακά αναβολικά στεροειδή. Για αυτούς τους λόγους, συνιστάται στους χρήστες να λαμβάνουν μη αρωματικά στεροειδή μόνο για μικρές περιόδους (1-2 μήνες το πολύ).

Η τρανσεξυλενολόνη (Elitefts)

Είναι μια ασφαλέστερη έκδοση του οπιοειδούς παυσίπονου υδροκωδόνη. Σε αντίθεση με άλλα οπιοειδή όπως η μορφίνη και η οξυκωδόνη που συνδέονται με τους υποδοχείς οπιοειδών στον εγκέφαλο για να δημιουργήσουν ευφορία.

Ποιες είναι οι διάφορες προφυλάξεις που σχετίζονται με τα στεροειδή για το bodybuilding:

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη λήψη συμπληρωμάτων στεροειδών, αλλά υπάρχουν και ορισμένες προφυλάξεις που πρέπει να τηρούνται. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να γνωρίζετε τις πιθανές παρενέργειες και να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε είδος σχήματος στεροειδών.

Η χρήση στεροειδών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σύστασης του σώματος, στην αύξηση της μυϊκής μάζας και στη μείωση της αποθήκευσης λίπους. Ωστόσο, όπως και με οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα ή φάρμακο, υπάρχουν ορισμένες πιθανές παρενέργειες που σχετίζονται με τη χρήση στεροειδών για bodybuilding.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν αυξημένη επιθετικότητα, ακμή, εθισμό, ηπατική βλάβη, ακόμη και καρκίνο.

Είναι σημαντικό να ενημερώνεστε κατάλληλα για τους κινδύνους και τα οφέλη από τη χρήση στεροειδών πριν τα πάρετε, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το εάν είναι κατάλληλα για εσάς ή όχι.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού