Τι σημαίνει “φυσιολογική σεξουαλική ζωή”

Category: Sex

Κάποια στιγμή στη ζωή τους, πολλά ζευγάρια αναρωτιούνται: «Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα άλλα ζευγάρια;» Παρόλο που η απάντηση δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη, οι σεξοθεραπευτές έχουν πει πολλά πράγματα για αυτό ακριβώς το θέμα.

Ο μέσος όρος

Υπάρχει κάποιο ερώτημα μεταξύ των σεξοθεραπευτών σχετικά με το ποιος είναι ο πραγματικός μέσος όρος για τα ζευγάρια σε δεσμευμένες σχέσεις. Οι απαντήσεις μπορεί να κυμαίνονται από μία φορά την εβδομάδα έως μία φορά το μήνα! Δεν υπάρχει μία σωστή απάντηση.

Όταν τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ, οι σχέσεις τους γίνονται ευάλωτες στο θυμό, στην απομάκρυνση, στην απιστία και, τελικά, στο διαζύγιο.

Εξάλλου, η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού επηρεάζεται από τόσους πολλούς διαφορετικούς παράγοντες: την ηλικία, τον τρόπο ζωής, την υγεία και τη φυσική λίμπιντο του κάθε συντρόφου και, φυσικά, την ποιότητα της συνολικής σχέσης τους.

Έτσι, ενώ μπορεί να μην υπάρχει μία σωστή απάντηση στο ερώτημα πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ τα ζευγάρια, η συμβουλή που δίνεται στα ζευγάρια είναι να προσπαθούν να το κάνουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Μια έρευνα όπου συμμετείχαν περισσότερα από 20.000 ζευγάρια, διαπίστωσε ότι μόνο το 26% των ζευγαριών πετυχαίνει το όριο της μιας φοράς την εβδομάδα, με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι κάνει σεξ μόνο μία ή δύο φορές το μήνα ή και λιγότερο!

Ωστόσο, μια άλλη έρευνα, πριν από περίπου 10 χρόνια, ανέφερε ότι τα παντρεμένα ζευγάρια κάνουν σεξ περίπου επτά φορές το μήνα, δηλαδή λίγο λιγότερο από δύο φορές την εβδομάδα.

Σε μια τρίτη έρευνα, αναφέρθηκε ότι από τους 16.000 ενήλικες που ερωτήθηκαν, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμμετέχοντες έκαναν σεξ περίπου 2 με 3 φορές το μήνα, ενώ οι νεότεροι δήλωσαν ότι έκαναν σεξ περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Έχει προβλήματα ο γάμος σας

Οι περισσότεροι σεξοθεραπευτές συμφωνούν ότι το να κάνετε σεξ λιγότερες από 10 φορές το χρόνο είναι αρκετός λόγος για να χαρακτηρίσετε το γάμο σας προβληματικό. Ωστόσο, η έλλειψη σεξ δεν σημαίνει ότι ο γάμος σας έχει πρόβλημα.

Ενώ το σεξ μπορεί να είναι ο τρόπος με τον οποίο τα ζευγάρια εκφράζουν συνήθως την αγάπη και την επιθυμία τους ο ένας για τον άλλον, η έλλειψη σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οδεύετε προς χωρισμό, αν και είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Το σεξ φαίνεται να πέφτει γρήγορα στο τέλος της λίστας με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας αλλά όταν τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ, οι σχέσεις τους γίνονται ευάλωτες στο θυμό, την απομάκρυνση, την απιστία και, τελικά, το διαζύγιο.

Το σεξ έχει σημασία: Είναι η κόλλα που μας κρατάει ενωμένους και, χωρίς αυτό, τα ζευγάρια γίνονται στην καλύτερη περίπτωση «καλοί φίλοι» ή στη χειρότερη «τσακωμένοι συγκάτοικοι».

Πώς να συγχρονίσετε τις σεξουαλικές σας ορμές

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να μπουν στη θέση τους για να κάνετε το σεξ κάτι που επιθυμείτε. Σε πολλά ζευγάρια, η διαφορά απόψεων μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, τα προβλήματα ενός ζευγαριού συχνά δεν αφορούν τόσο το σεξ, αυτό καθεαυτό, όσο το να φτάσουμε στο σεξ.

Αν οι σεξουαλικές ορμές είναι εκτός ισορροπίας, ο στόχος είναι να βρεθείτε στη μέση, κάνοντας σεξ λίγο περισσότερο από ό,τι αρέσει στον έναν σύντροφο, αλλά πιθανώς λίγο λιγότερο από ό,τι αρέσει στον άλλον.

Η προθυμία κανενός ζευγαριού για σεξ ανά πάσα στιγμή δεν ευθυγραμμίζεται απόλυτα. Το κλειδί είναι το πόσο καλά διαπραγματεύεται ένα ζευγάρι τις στιγμές που ο ένας ξεκινά και ο άλλος αρνείται. Όπως συμβαίνει με κάθε θέμα σε μια σχέση, το σεξ και η συχνότητα με την οποία το κάνετε απαιτούν συμβιβασμό.

Μπορεί να σας φαίνεται βουνό όταν σκέφτεστε όλα τα άλλα πράγματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά. Η μπουγάδα, η δουλειά, το μαγείρεμα, η καθαριότητα και άλλες εργασίες συχνά φαίνονται πιο σημαντικές από ένα γρήγορο σεξ με τον σύντροφό σας, αλλά το σεξ μπορεί να γίνει ξανά διασκεδαστικό!

Μόλις σταματήσουμε να το κάνουμε, είναι εύκολο να κολλήσουμε σε μια ύφεση, αλλά μόλις ξαναβρούμε τον δρόμο μας, θυμόμαστε πόσο πολύ μας έλειψε.

Στην αρχή, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να προγραμματίσετε το σεξ και να κάνετε τον χρόνο που οδηγεί στο σεξ πιο οικείο. Αγκαλιαστείτε κάθε μέρα, γυμναστείτε για να αυξήσετε τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας και κλείστε τους περισπασμούς, όπως ο υπολογιστής και η τηλεόραση.

 

Συμπέρασμα

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση για το πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ τα ζευγάρια. Ωστόσο για έναν ευτυχισμένο γάμο, το σεξ θα πρέπει να μπει προτεραιότητα τουλάχιστον για μια εως δύο φορές την εβδομάδα.

Αν εξακολουθείτε να έχετε προβλήματα με την οικειότητα, η επίσκεψη σε έναν σεξοθεραπευτή μπορεί πραγματικά να βοηθήσει εσάς και τον σύντροφό σας.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή