Το καλύτερο επιβραδυντικό και φυσικές θεραπείες

Category: Sex

Μπορεί να είστε σε θέση να βοηθήσετε να σταματήσει μια γρήγορη απελευθέρωση λόγω της πρόωρης εκσπερμάτισης με φυσικό τρόπο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συμπληρώματα, πρακτικές και προϊόντα που εφαρμόζονται στο δέρμα, όπως αλοιφές.

Μια γρήγορη ματιά στις καλύτερες φυσικές θεραπείες για την πρόωρη εκσπερμάτιση

 • Τοπικά προϊόντα: μαντηλάκια για την πρόωρη εκσπερμάτιση | τοπικές κρέμες | σπρέι λιδοκαΐνης | προφυλακτικά “ελέγχου” της κορύφωσης
 • Συμπληρώματα: ψευδάργυρος | αγιουρβεδικά φυτικά φάρμακα | κινεζικά φυτικά φάρμακα
 • Οικιακές θεραπείες: τεχνική παύσης-πίεσης | τεχνική stop-start | ασκήσεις πυελικού εδάφους | αυνανισμός | αποχή

Η εκσπερμάτιση συμβαίνει όταν το σπέρμα απελευθερώνεται από το πέος κατά τη διάρκεια ενός οργασμού. Η πρόωρη εκσπερμάτιση συμβαίνει όταν η εκσπερμάτιση έρχεται λίγο πιο γρήγορα από ό,τι σας αρέσει, ειδικά αν εσείς και ο σύντροφός σας θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε σεξ.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και άγχος. Μερικοί άνθρωποι με πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί ακόμη και να κάνουν λιγότερο σεξ από ό,τι θέλουν ή να αποφεύγουν το σεξ ως αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις σπιτικές θεραπείες και τις φυσικές θεραπευτικές επιλογές για την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Τι είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση

Τα άτομα που βιώνουν πρόωρη εκσπερμάτιση τείνουν να έρχονται σε οργασμό πριν ή αμέσως μετά τη διείσδυση και συνήθως αδυνατούν να καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση. Είναι επίσης γνωστή ως:

 • ταχεία εκσπερμάτιση
 • πρόωρη κορύφωση
 • πρόωρη εκσπερμάτιση.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί επίσης να σχετίζεται με ψυχολογικά αίτια. Υπάρουν τρία βασικά κριτήρια για τη διάγνωση της:

 • Εκσπερματώνετε λιγότερο από ένα λεπτό μετά την έναρξη της σεξουαλικής επαφής με έναν σύντροφο περισσότερες από 3 στις 4 φορές που κάνετε σεξ – αλλά θέλετε να διαρκέσει περισσότερο.
 • Εκσπερματώνετε πρόωρα για περισσότερο από 6 μήνες και νιώθετε άγχος ή απογοήτευση γι’ αυτό σε σημείο που να επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή ή την υγεία σας.
 • Η πρόωρη εκσπερμάτιση δεν έχει προφανή εξωτερική αιτία, όπως μια άλλη ψυχική διαταραχή, παρενέργειες από κάποιο φάρμακο ή μια σημαντική πηγή άγχους στη ζωή σας, όπως ένας χωρισμός ή πίεση στη δουλειά.

Έτσι, ο χρόνος αποκοπής θεωρείται συνήθως γύρω στο 1 λεπτό ή λιγότερο, ενώ 3 λεπτά ή περισσότερο θεωρούνται τυπική διάρκεια σεξουαλικής δραστηριότητας πριν από την εκσπερμάτιση.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι σχετικά συχνή. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2021, περίπου το 20% έως 30% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών την εμφανίζουν.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς πόσοι άνθρωποι βιώνουν πραγματικά πρόωρη εκσπερμάτιση. Αυτό συμβαίνει επειδή η σχέση μεταξύ του χρόνου εκσπερμάτισης και της σεξουαλικής ικανοποίησης είναι συχνά υποκειμενική για το άτομο και τον σύντροφό του.

Η αντίληψη ότι η εκσπερμάτιση συμβαίνει πολύ νωρίς μπορεί να εξαρτάται από το πόσο καιρό το άτομο θέλει να βιώσει τη σεξουαλική επαφή πριν από την εκσπερμάτιση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται ότι εκσπερματώνει πολύ γρήγορα, ακόμη και αν διαρκεί 3 λεπτά ή πολύ περισσότερο πριν από την εκσπερμάτιση.

Τι προκαλεί πρόωρη εκσπερμάτιση

Δεν είναι αρκετά γνωστό τι ακριβώς προκαλεί την πρόωρη εκσπερμάτιση, αλλά η γενική συναίνεση είναι ότι συχνά πρόκειται για ψυχολογική κατάσταση.

Όμως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν:

 • Πρωτογενής: Αυτό συμβαίνει όταν φτάσετε στη σεξουαλική ωριμότητα. Προκαλείται από επαναλαμβανόμενες εμπειρίες που σας έχουν προετοιμάσει να εκσπερματώνετε γρήγορα, το ψυχολογικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσατε ή σεξουαλικές εμπειρίες που σας έχουν τραυματίσει.
 • Δευτερογενής: Αυτό συμβαίνει αργότερα στη ζωή σας, αφού έχετε υπάρξει σεξουαλικά ενεργός για κάποιο χρονικό διάστημα. Προκαλείται από ιατρικές καταστάσεις όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι παθήσεις του θυρεοειδούς ή οι επιπτώσεις του αλκοόλ και των ναρκωτικών αναψυχής.
 • Φυσική μεταβλητή: Αυτό συμβαίνει όταν παρατηρείτε ότι εκσπερματώνετε νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Αυτό μπορεί να προκαλείται από μια αλλαγή στη σεξουαλική σας ζωή ή ακόμη και λόγω των ιδιαιτεροτήτων μιας σεξουαλικής συνάντησης.
 • Υποκειμενική: Αυτό συμβαίνει όταν εκσπερματώνετε σε χρόνο που θεωρείται τυπικός (περίπου 3 λεπτά ή περισσότερο μετά την έναρξη της σεξουαλικής επαφής) και δεν έχετε υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, αλλά αισθάνεστε ότι δεν διαρκεί όσο εσείς ή ο σύντροφός σας θα θέλατε.

Η κατάθλιψη, το άγχος, οι ενοχές, τα θέματα σχέσεων, η έλλειψη αυτοπεποίθησης και το ιστορικό σεξουαλικού τραύματος μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη πρόωρης εκσπερμάτισης.

Ορισμένα ιατρικά ζητήματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν αυτή την κατάσταση, όπως:

 • μειωμένα επίπεδα σεροτονίνης
 • άτυπα επίπεδα ορμονών
 • φλεγμονή ή μόλυνση στην ουρήθρα ή τον προστάτη.

Mens Health’s προτεινόμενα προιόντα για φυσική θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Super Orgasm Stop

Το super orgasm stop έχει σχεδιαστεί για να παρατείνει τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Τα χάπια super orgasm stop έχουν άμεσα αποτελέσματα και θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε την εκσπερμάτιση, ώστε να μην χρειάζεται να αγχώνεστε πως θα τελειώσετε γρήγορα.

Τα ειδικά επιλεγμένα συστατικά των καψουλών σας διεγείρουν, ενώ σας βοηθούν να ελέγξετε τον οργασμό σας. Το τζελ αναζωογονεί ευχάριστα και δροσίζει το πέος σας, ώστε να μπορείτε να κινηθείτε διακριτικά και απαλά προς το στόχο σας, να φέρετε τη γυναίκα σας στην επιθυμητή, μοναδική κορύφωση.

Η βαθιά λίπανση της ευαίσθητης περιοχής, η τέλεια ολίσθηση και η γρήγορη αποκατάσταση θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το στόχο σας. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ UROMED

Climax Control

Το Climax Control είναι ένα συγκριτικά νέο προϊόν το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για την πρόληψη της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Ο κατασκευαστής του εγγυάται σταθερά 30 λεπτά όταν συμπληρώσετε 14+ εβδομάδες χρήσης και τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται από την 1 εβδομάδα.

Δεδομένου ότι τα αποτελέσματα είναι από μεταβολικό επίπεδο, θα έχετε σταθερό έλεγχο από τη σηματοδότηση του εγκεφάλου έως τη στύση. Η σεροτονίνη είναι η βασική ένωση που μεταφράζει τα φυσικά ερεθίσματα σε διέγερση, ενώ τα ανδρογόνα (τεστοστερόνη) τη διευκολύνουν.

Όταν παίρνετε τα χάπια Climax Control, ρυθμίζει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο και σας βοηθά να ελέγξετε το ξέσπασμα που οδηγεί σε πρόωρη εκσπερμάτωση.

Ένα πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι η αργή στύση και η σταδιακή ανάπτυξη της λίμπιντο , τα οποία σας βοηθούν να επιβραδύνετε τα πράγματα στο κρεβάτι, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για προκαταρκτικά παιχνίδια. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ UROMED

Δοκιμάστε αυτό: Gel Provirilia

Αυτό το τζελ για άνδρες με την αίσθηση κρύου, βοηθά στη μεγιστοποίηση της ευχαρίστησης βελτιώνοντας την ποιότητά της στύσης.

Παρέχει ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα στο ανδρικό μόριο χάρη στο Mentil Lactate, ένα από τα νέα συστατικά που φέρνει αυτή την αίσθηση κρύου αποκτώντας μεγαλύτερη αναζωογονητική δράση και διάρκεια.

Αυξήστε τη λίμπιντο και βελτιώστε την απόδοσή σας. Η επιθυμία αυξάνεται χάρη στην αναζωογονητική του δράση και κάνει τα άλλα συστατικά να απορροφώνται πιο εύκολα. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ UROMED

Συμπληρώματα για την πρόωρη εκσπερμάτιση

Συμπληρώματα ψευδαργύρου

Ο ψευδάργυρος όχι μόνο υποστηρίζει την υγιή ανοσία και την ανάπτυξη των κυττάρων, αλλά το βασικό μέταλλο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει στην πρόωρη εκσπερμάτιση.

Ο ψευδάργυρος είναι μία από τις πιο φυσικές θεραπείες για τους άνδρες που ζουν με μειωμένη τεστοστερόνη. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι 220 mg θειικού ψευδαργύρου, δύο φορές την ημέρα, για 1 έως 4 μήνες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο, ειδικά με τα συμπληρώματα. Η λήψη υπερβολικής ποσότητας ψευδαργύρου μπορεί να προκαλέσει:

 • ναυτία
 • εμετό
 • διάρροια
 • βλάβη των νεφρών και του στομάχου
 • μεταλλική γεύση στο στόμα.

Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου θα πρέπει να εξετάζονται μόνο σε συνδυασμό με την αξιολόγηση του γιατρού σας για να διαπιστώσετε εάν τα επίπεδα ψευδαργύρου σας είναι πολύ χαμηλά.

Εάν λαμβάνετε επαρκή ποσότητα ψευδαργύρου με τη διατροφή σας, ένα συμπλήρωμα δεν θα βελτιώσει την πρόωρη εκσπερμάτιση και θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από ψευδάργυρο ή σε υπερβολική δόση ψευδαργύρου εάν ληφθεί υπερβολική ποσότητα ψευδαργύρου.

Αγιουρβεδική βοτανική ιατρική

Η Αγιουρβέδα είναι το παραδοσιακό θεραπευτικό σύστημα της Ινδίας. Βασίζεται σε χιλιάδες βότανα για τη θεραπεία των πάντων, από τον διαβήτη έως τις φλεγμονές.

Ορισμένα αγιουρβεδικά φάρμακα, όπως το kaunch beej, θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν την πρόωρη εκσπερμάτιση όταν λαμβάνονται σε μορφή κάψουλας δύο φορές την ημέρα με χλιαρό νερό.

Τα αγιουρβεδικά φάρμακα έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας.

Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι οι άνδρες που χρησιμοποίησαν αγιουρβεδικά φάρμακα είδαν μια μικρή αύξηση του χρόνου που χρειάστηκε για να εκσπερματώσουν κατά τη διάρκεια του σεξ. Οι γνωστές πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν:

 • πόνος στο στομάχι
 • ζάλη
 • ήπιος πόνος
 • μειωμένη λίμπιντο.

Μιλήστε με έναν γιατρό πριν προσθέσετε επιπλέον βότανα ή συμπληρώματα στη διατροφή σας. Μπορεί να επηρεάσουν άλλα φάρμακα που λαμβάνετε και μπορεί να μην είναι ενδεδειγμένα για όλους.

Κινεζική βοτανοθεραπεία

Μια εβδομαδιαία ή καθημερινή δόση κινεζικής βοτανοθεραπείας, ιδίως δισκία Yimusake ή χάπια Qilin, μπορεί να αντιμετωπίσει την πρόωρη εκσπερμάτιση ενισχύοντας τη σεξουαλική αντοχή και βελτιώνοντας την ενέργεια.

Η εν λόγω μελέτη του 2017 διαπίστωσε επίσης ότι διαφορετικοί τύποι κινεζικής βοτανοθεραπείας μπορούν να αυξήσουν το χρόνο εκσπερμάτισης κατά περίπου 2 λεπτά. Οι γνωστές πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν:

 • πόνος στο στομάχι
 • ζάλη
 • ήπιος πόνος.

Και πάλι, φροντίστε να μιλήσετε με έναν γιατρό πριν προσθέσετε επιπλέον βότανα ή συμπληρώματα στη διατροφή σας.

Σπιτικές θεραπείες για την πρόωρη εκσπερμάτιση

Τεχνική παύσης-πίεσης

Η τεχνική pause-squeeze μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της πρόωρης εκσπερμάτισης αφήνοντας τη διέγερση να μειωθεί πριν από την κορύφωση.

Όταν αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι να εκσπερματώσετε, σταματήστε και βάλτε τον εαυτό σας ή τον σύντροφό σας να πιέσει το άκρο του πέους σας εκεί όπου η κεφαλή ενώνεται με τον άξονα.

Βάλτε τους να κρατήσουν τη συμπίεση για αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι να μην θέλετε πλέον να κορυφώσετε. Φροντίστε να επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, διότι διαφορετικά δεν θα γνωρίζει τον σωστό χρόνο.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται. Τελικά, μπορεί να είστε σε θέση να καθυστερήσετε την εκσπερμάτιση χωρίς βοήθεια.

Τεχνική stop-start

Η τεχνική stop-start, επίσης γνωστή ως έλεγχος του οργασμού ή “edging”, μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της κορύφωσης επεκτείνοντας την ευχαρίστηση.

Όταν αισθάνεστε την ανάγκη να εκσπερματώσετε, σταματήστε εντελώς τη σεξουαλική δραστηριότητα. Μόλις αισθανθείτε λιγότερο διεγερμένοι, αρχίστε σιγά-σιγά να έχετε ξανά σεξουαλική δραστηριότητα.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όσο χρειάζεται για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την εκσπερμάτιση.

Ασκήσεις πυελικού εδάφους

Η ενδυνάμωση των μυών του πυελικού σας εδάφους μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στο πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτάσετε στην κορύφωση.

Μια παλαιότερη μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες που αντιμετωπίζουν δια βίου πρόωρη εκσπερμάτιση, να διαχειριστούν το εκσπερματιστικό τους αντανακλαστικό, αυξάνοντας το χρόνο που χρειάζονται για να φτάσουν στην κορύφωση.

Για να εκτελέσετε ασκήσεις πυελικού εδάφους:

 1. Βρείτε τους σωστούς μύες σταματώντας στη μέση της ροής ενώ ουρείτε ή σφίγγοντας τους μύες που σας εμποδίζουν να βγάλετε αέρια.
 2. Ενώ είστε ξαπλωμένοι, συσπάστε τους μύες του πυελικού σας εδάφους για 3 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, χαλαρώστε για 3 δευτερόλεπτα. Κάντε αυτό τουλάχιστον 10 φορές στη σειρά. Επαναλάβετε τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα.
 3. Αυξήστε σταδιακά τον αριθμό των δευτερολέπτων καθώς οι μύες σας γίνονται πιο δυνατοί. Δοκιμάστε νέες θέσεις, όπως όρθιοι, περπατώντας ή καθιστοί.
 4. Μην ξεχνάτε να αναπνέετε και να θυμάστε να επικεντρώνεστε μόνο στους μύες του πυελικού σας εδάφους. Μην σφίγγετε τους κοιλιακούς, τους μηρούς ή τους γλουτούς σας.

Αυνανισμός

Ο αυνανισμός μία ή δύο ώρες πριν από τη σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της εκσπερμάτισης κατά τη διείσδυση. Αυτή η σεξουαλική απελευθέρωση θα πρέπει να μειώσει την ανάγκη σας για γρήγορη κορύφωση.

Αποφύγετε τη συνουσία για ένα χρονικό διάστημα

Η εστίαση σε άλλους τύπους σεξουαλικής δραστηριότητας αντί της συνουσίας μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της πίεσης από τις σεξουαλικές σας επαφές.

Η διείσδυση δεν είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στη σεξουαλική ικανοποίηση. Σκεφτείτε άλλους τρόπους με τους οποίους εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να νιώσετε ευχαρίστηση που δεν θα προκαλέσουν σε κανέναν από τους δύο σας αγωνία ή απογοήτευση.

Συμπέρασμα

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένας κοινός τύπος σεξουαλικής ανησυχίας που επηρεάζει το 30% έως 75% των ανδρών στην Ελλάδα.

Ενώ ορισμένες από αυτές τις σπιτικές θεραπείες μπορεί να είναι αποτελεσματικές για ορισμένους ανθρώπους, αν η πρόωρη εκσπερμάτιση επιμένει και επηρεάζει τη ζωή σας, μιλήστε με το γιατρό σας για να αποκλείσετε τυχόν υποκείμενες αιτίες και να διερευνήσετε άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή