Το Κυνήγι του Χαμένου Μεταβολισμού

Category: Fitness
04_ism_mh_burpee231013_1

Για να αποκτήσεις σώμα για ρεσάλτο, ακολούθησε τις συμβουλές του Tom Hopper, πρωταγωνιστή της νέας πειρατικής σειράς Black Sails.

Οταν ο Tom Hopper έφτασε στη Νότια Αφρική για να προετοιμαστεί για τα γυρίσματα του Black Sails, περίμενε πως προτεραιότητά του θα ήταν η εκγύμναση των κοιλιακών του – ένα καλοσχηματισμένο 6-pack αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το καστ μιας σειράς, γεμάτη από σκηνές δράσης. «Γι’ αυτό αισθάνθηκα έκπληξη όταν ο γυμναστής μας είπε πως δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει μόνο η εμφάνιση» λέει ο Hopper. «Φτάσαμε περιμένοντας να αποκτήσουμε φοβερή γράμμωση, αλλά αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα της προπόνησης, όχι ο μοναδικός σκοπός της».

Το βάρος έπεσε περισσότερο στην απόδοση, γιατί έπρεπε να χτίσει ένα στεγνό και λειτουργικό σώμα. Ετσι θα μπορούσε να σκαρφαλώνει σε σχοινιά και να εξολοθρεύει τους εχθρούς μόνο με το σπαθί του. «Κάναμε πολλές ασκήσεις με βάρη, αλλά οι περισσότερες προπονήσεις μας περιλάμβαναν κυκλικά προγράμματα» λέει ο ίδιος. «Για λίγο καιρό ζούσα σ’ έναν κόσμο γεμάτο burpees και ρίψεις ιατρικής μπάλας».

Επίσης, χρειάστηκε να αναθεωρήσει το πρόγραμμα διατροφής του. «Εκοψα τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη και τα αντικατέστησα με πρωτεΐνη και λαχανικά, ακολουθώντας μάλιστα μια περιοδική νηστεία» λέει ο Hopper, που εκείνη την περίοδο μπορούσε να τρώει στο διάστημα 10.00-20.00. «Δεν είναι εύκολο να ακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ένας άντρας με ύψος κοντά στα 2 μ. Παράγγελνα φαγητό κάθε 2-3 ώρες».

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, συντονίσου κάθε Δευτέρα βράδυ στις 9.00 στο Novacinema 1 ή στο Novacinema HD. Εκεί θα δεις ένα καστ γεμάτο από άντρες που θυμίζουν περισσότερο αθλητές, παρά τύπους που έχουν απλώς γυμνασμένο σώμα. «Αυτή η εμπειρία άλλαξε τον τρόπο που προσεγγίζω την προπόνησή μου» λέει ο ίδιος. «Το σώμα μου έχει γίνει πλέον περισσότερο λειτουργικό».

Βίρα το 6-pack

Για να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό του, ο Hopper ξεκινά τη μέρα του μ’ ένα πρόγραμμα που του δίνει ώθηση.  Κάνε όσο περισσότερους κύκλους μπορείς μέσα σε 20 λεπτά, προχωρώντας από τη μια άσκηση στην άλλη χωρίς ξεκούραση.

1. Burpees

burpee 1

Στάσου όρθιος με τα πόδια σου να έχουν άνοιγμα ίσο με αυτό των ώμων και χαμήλωσε το σώμα σε θέση καθίσματος, ακουμπώντας τα χέρια στο έδαφος. Τίναξε τα πόδια προς τα πίσω, για να βρεθείς σε θέση κάμψεων. Μετά αντίστρεψε την κίνηση.  Κάνε 10 επαναλήψεις.

2. Ελξεις

Πιάσε μια μπάρα έλξεων και κρεμάσου ελεύθερα με πρώτη λαβή με το άνοιγμα των χεριών να είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό των ώμων. Φέρε το στήθος σου προς την μπάρα, κάνε παύση και γύρνα στην αρχική θέση. Κάνε 5 επαναλήψεις.

3. Αλματα με Αλτήρες

Στάσου όρθιος με το αριστερό πόδι μπροστά, κρατώντας ένα ζευγάρι αλτήρες στα πλάγια. Χαμήλωσε το σώμα όσο περισσότερο μπορείς. Πήδα κάνοντας ψαλίδι με τα πόδια. Προσγειώσου με το δεξί πόδι μπροστά. Κάνε 10 επαναλήψεις.

4. Πιέσεις Ωμων

Κράτα ένα ζευγάρι αλτήρες δίπλα από τους ώμους. Κάνε βαθύ κάθισμα μέχρι οι μηροί να έρθουν παράλληλα με το έδαφος. Σπρώξε προς τα πάνω για να σηκωθείς, κάνοντας πιέσεις με τα βάρη πάνω από το κεφάλι. Επίστρεψε στην αρχική θέση. Κάνε 10 επαναλήψεις. 

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού