Ανάγκασε τους τρικέφαλούς σου να δουλέψουν περισσότερο

Category: Fitness

Για να φαίνονται μεγάλα τα μπράτσα σου, το μυστικό είναι να έχεις μεγάλους τρικέφαλους και όχι δικέφαλους, όπως νομίζουν οι περισσότεροι.

Aν θες οι τρικέφαλοί σου να μοιάζουν με πέταλο αλόγου, η τύχη δεν έχει καμία θέση στο πλάνο σου. Πρέπει να κάνεις εσύ τη δουλειά και να προσπαθήσεις σκληρά! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναπτύξεις τα δύο από τα τρία μέρη του μυός: το «πλευρικό κεφάλι» (το μισό του πετάλου στην εξωτερική πλευρά του βραχίονα) και το «μακρύ κεφάλι» (το άλλο μισό του πετάλου στην εσωτερική πλευρά). Η αργή ανύψωση βαρών -με μία πλήρης κίνηση, κατά την οποία διατηρείς σταθερή την πίεση στους τρικέφαλους- είναι ο καλύτερος τρόπος για να χτίσεις μυς, οι οποίοι θα «γεμίζουν» επαρκώς τα μανίκια σου.

Διάβασε Επίσης : Aσκήσεις για γλουτούς

Στο Σπίτι

Δοκίμασε τις αντίθετες εκτάσεις τρικέφαλων πάνω από το κεφάλι. Ξεκίνησε με τις παλάμες σου στραμμένες προς τα πίσω, έχοντας τα χέρια πάνω από το κεφάλι A. Χαμήλωσε το βάρος αργά (σε 4-5 δευτερόλεπτα) πίσω από το κεφάλι σου Β. Με τον τρόπο αυτό διατηρείς περισσότερο την ένταση στους τρικέφαλούς σου και καθιστάς την άσκηση περισσότερο ασφαλή για τους αγκώνες σου. Εκτέλεσε 8-10 επαναλήψεις.

Διάβασε Επίσης : 10 ασκήσεις για τετρακέφαλο στο σπίτι

Στο Γυμναστήριο

Εκτέλεσε τις εκτάσεις τρικέφαλων με καλώδιο χρησιμοποιώντας έναν επίπεδο πάγκο κι ενώ η λαβή είναι προσαρμοσμένη στο κάτω μέρος της τροχαλίας, που διαθέτει το όργανο. Ξεκίνησε έχοντας τα χέρια σου ευθυγραμμισμένα υπό γωνία, με το πάνω μέρος να βρίσκεται κοντά στα αυτιά σου A. Λύγισε αργά τους αγκώνες σου Β και διατήρησε τη φορά τους προς το εσωτερικό. Καθώς τεντώνεις τους αγκώνες σου για να ολοκληρώσεις την επανάληψη, σημάδεψε με τα χέρια σου προς το μέρος του βάρους και όχι προς το πρόσωπό σου.

Με αυτόν τον τρόπο θα αναγκάσεις τους τρικέφαλούς σου να «δουλέψουν» περισσότερο. Εκτέλεσε τρία σετ 10-12 αργών επαναλήψεων.

Διάβασε Επίσης : Πως θα κάνετε την καλύτερη σανίδα

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού