Τα καλύτερα αναβολικά για όγκο

Category: Fitness, Sport, Αναβολικά

Τα αναβολικά για όγκο μπορούν να οριστούν ως: Αναβολικά στεροειδή που έχουν εξαιρετικές ικανότητες, όσον αφορά την οικοδόμηση μυϊκού μεγέθους και δύναμης.

Με απλά λόγια, αν θέλετε να πάρετε όγκο, τα στεροειδή διόγκωσης είναι το κλειδί.

Τα αναβολικά χρησιμοποιήθηκαν στην εποχή του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για να αυξήσουν τη μάζα τους εκτός εποχής, και εξακολουθούμε να τα βλέπουμε να χρησιμοποιούνται σήμερα με μεγάλη επιτυχία (αν και με υψηλότερες δόσεις και πιο ισχυρές ενώσεις). Εάν ένας bodybuilder ήταν να είναι ένα γλυπτό, τα στεροειδή διόγκωσης θα ήταν το ισοδύναμο του πηλού. Αυτή είναι η μάζα που χρειάζεται για να ξεχωρίσει, να έχει παρουσία και να γίνει ένα αριστούργημα.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τα 5 κορυφαία στεροειδή στο bodybuilding και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός- βοηθώντας σας να κατανοήσετε καλύτερα κάθε ένωση.

Top 5 αναβολικά για όγκο

1. Dianabol

Το Dianabol είναι το το πιο δημοφιλές στεροειδές διόγκωσης, το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι βοήθησε στην αύξηση του όγκου ενός συγκεκριμένου νεαρού Αυστριακού παιδιού – ο οποίος συνέχισε να γίνεται ο μεγαλύτερος bodybuilder όλων των εποχών.

Το Dianabol δημιουργήθηκε από τον Dr. John Ziegler το 1955, έναν Αμερικανό γιατρό που εργαζόταν με την Ολυμπιακή ομάδα άρσης βαρών των ΗΠΑ. Κατά σύμπτωση, ήταν στην Αυστρία όταν ο Δρ Ζίγκλερ βίωσε μια στιγμή έμπνευσης για να συνθέσει Dianabol. Μιλούσε με έναν Ρώσο φυσικό σε ένα μπαρ, όταν κατά τη διάρκεια μερικών ποτών αποκάλυψε ότι η επιτυχία των Σοβιετικών οφειλόταν στο γεγονός ότι έκαναν ντόπινγκ – συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν τεστοστερόνη.

Έτσι, ο Δρ Ziegler συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να δημιουργήσει μια ένωση σημαντικά πιο αναβολική από την τεστοστερόνη, προκειμένου να αποκατασταθεί η αθλητική επιτυχία του Αμερικανού. Ο Δρ Ziegler έκανε ακριβώς αυτό, δημιουργώντας το Dianabol – ένα στεροειδές με διπλάσια αναβολική βαθμολογία έναντι της τεστοστερόνης. Ωστόσο, η απλή δημιουργία ενός νέου, επαναστατικού στεροειδούς δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει τη συνεχιζόμενη κυριαρχία του Ρώσου.

Προς τέρψη πολλών ανθρώπων, και σε αντίθεση με την τεστοστερόνη, το Dianabol είναι ένα στεροειδές που καταναλώνεται από το στόμα (δεν απαιτεί ενέσεις).

Το Dbol μπορεί επίσης να ληφθεί ως ενέσιμο- ωστόσο, βλέπουμε τα δισκία να είναι πολύ πιο συνηθισμένα στη μαύρη αγορά.

Πλεονεκτήματα

Έχουμε δει το Dianabol να προσθέτει 20-30kg μάζας από έναν μόνο κύκλο. Τα επίπεδα δύναμης μπορούν επίσης να αυξηθούν σημαντικά, με τους χρήστες να σηκώνουν συχνά 50kg+ περισσότερο σε σύνθετες ασκήσεις. Όσον αφορά τα κέρδη, το Dianabol είναι από τα καλύτερα στεροειδή στην αγορά.

Το Dianabol δεν είναι επίσης πολύ ανδρογόνο. Έτσι, η τριχόπτωση, η ακμή, το λιπαρό δέρμα και τα θέματα του προστάτη είναι σπάνια θέματα μεταξύ των ασθενών μας. Αυτός ήταν ο δεύτερος στόχος του κύριου σχεδίου του Dr. Ziegler – όχι μόνο ήταν το Dianabol πιο αναβολικό από την τεστοστερόνη, αλλά και λιγότερο ανδρογόνο. Αυτό ήταν σημαντικό μετά το άκουσμα ότι οι νεαροί Ρώσοι αθλητές έπρεπε να καθετηριαστούν για να ουρήσουν, γεγονός που σημαίνει προστάτης.

Μειονεκτήματα

Το Dianabol είναι ένα πολύ ηπατοτοξικό στεροειδές, το οποίο είναι ένα C17-άλφα-αλκυλιωμένο φάρμακο. Έτσι, προκειμένου να παραμείνει ενεργό, πρέπει να περάσει από το ήπαρ – κατά συνέπεια, προκαλώντας σημαντικό στρες. Ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι αυτό το ηπατικό στρες είναι προσωρινό και συχνά αντιστρέφεται μετά τον κύκλο. Ωστόσο, ο κίνδυνος ηπατικής βλάβης αυξάνεται εάν λαμβάνονται μεγάλες δόσεις για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Για μέγιστη προστασία, οι χρήστες θα πρέπει να περιορίσουν τον κύκλο του Dianabol σε 6-8 εβδομάδες. Οι πιο προσεκτικοί αρχάριοι χρήστες μπορούν να λάβουν Dianabol μόνο για 5 εβδομάδες. Έχουμε διαπιστώσει ότι η συμπλήρωση με TUDCA εμποδίζει την αύξηση των ηπατικών ενζύμων ALT/AST σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αυτά είναι δείκτες καταπόνησης του οργάνου.

Με βάση τα προφίλ των λιπιδίων μας, το Dianabol είναι ένα από τα χειρότερα στεροειδή για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό οφείλεται κυρίως σε 3 λόγους:

 • Η εξωγενής τεστοστερόνη
 • Διέγερση της ηπατικής λιπάσης
 • Κατακράτηση νερού

Το Dianabol αυξάνει τη χοληστερόλη LDL, ενώ μειώνει τα επίπεδα HDL απλά επειδή είναι εξωγενής τεστοστερόνη. Όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης φτάνουν σε ουρανοκατέβατα επίπεδα, το σώμα θα αυξήσει φυσικά τα επίπεδα οιστρογόνων- για να ρυθμίσει τη χοληστερόλη. Αυτό συμβαίνει επειδή η τεστοστερόνη αυξάνει την LDL χοληστερόλη (το κακό είδος), ενώ τα υψηλά οιστρογόνα αυξάνουν την HDL (το καλό είδος).

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο το Dianabol επιβαρύνει την καρδιά είναι ότι είναι ένα από του στόματος στεροειδές. Διαπιστώνουμε ότι όταν τα στοματικά περνούν από το ήπαρ, διεγείρουν ένα ένζυμο γνωστό ως ηπατική λιπάση. Αυτό κατά συνέπεια μειώνει την καλή χοληστερόλη (HDL) και αυξάνει περαιτέρω την ΑΠ.

Τρίτον, το Dianabol μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος προς και από την καρδιά, επειδή είναι ένα οιστρογόνο στεροειδές. Αυτό οφείλεται στη διαδικασία αρωματοποίησης – όταν η τεστοστερόνη μετατρέπεται σε οιστρογόνα. Δυστυχώς, όταν τα οιστρογόνα αυξάνονται – ακολουθεί κατακράτηση νερού.

Η κατακράτηση υγρών στο Dbol μπορεί να είναι σημαντική με το φούσκωμα, μια κοινή παρενέργεια. Ο λόγος που η κατακράτηση νερού επιβαρύνει την καρδιά είναι ότι αυξάνει το ιξώδες του αίματος (το νερό αποτελεί περισσότερο από το μισό του συνολικού όγκου του αίματος). Αυτό αναγκάζει την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά για τη βέλτιστη ροή του αίματος και έτσι η αρτηριακή πίεση αυξάνεται.

Το Dianabol συνοδεύεται επίσης από τον κίνδυνο γυναικομαστίας, λόγω της ισχυρής μετατροπής της τεστοστερόνης σε οιστρογόνα. Δεν συνιστάται η λήψη ενός AI (αναστολέα αρωματάσης) για την πρόληψη της γυναικοπάθειας, καθώς κάτι τέτοιο θα επιδεινώσει την αρτηριακή πίεση (καθώς τα επίπεδα HDL θα πέσουν). Αντ’ αυτού, έχουμε διαπιστώσει ότι τα SERMs να είναι μια καλύτερη επιλογή (συγκεκριμένα το Nolvadex), το οποίο δεν θα μειώσει τα επίπεδα οιστρογόνων, αλλά αντίθετα θα αναστείλει τις επιδράσεις τους (ιδιαίτερα στους μαστικούς αδένες).

Βλέπουμε ότι το Dbol προκαλεί μεγάλη αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης, καθώς οι χρήστες εγχέουν στον οργανισμό μια ισχυρή μορφή εξωγενούς τεστοστερόνης. Ωστόσο, η ενδογενής τεστοστερόνη μειώνεται γρήγορα, καθώς το σώμα ανιχνεύει ότι τα συνολικά επίπεδα τεστοστερόνης είναι υπερβολικά υψηλά. Έτσι, προσπαθεί να διατηρήσει την ομοιόσταση με αυτόν τον τρόπο, γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε τα PCT, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τη βέλτιστη ορμονική λειτουργία.

Συνδιασμοί Dianabol

 • Dianabol + Τεστοστερόνη
 • Dianabol + Deca Durabolin

D-BAL η φυσική εναλλακτική λύση για το Dianabol

Γρήγορα κέρδη μυών, αυξημένη δύναμη, γεφύρωση μεταξύ των κύκλων για διατηρημένα κέρδη.

2. Τεστοστερόνη

Η τεστοστερόνη ήταν το πρώτο στεροειδές που δημιουργήθηκε το 1935, αφού εξήχθη από τους όρχεις ενός ταύρου (1). Η τεστοστερόνη είναι ένα στεροειδές διόγκωσης που μπορεί να παράγει παρόμοια αποτελέσματα με το Dianabol, με αναμενόμενα μεγάλα κέρδη στο μέγεθος και τη δύναμη των μυών (2).

Έχουμε δει χρήστες να κερδίζουν 20+ κιλά βάρους από έναν κύκλο τεστοστερόνης, ο οποίος θεωρείται ακόμα και σήμερα ο καλύτερος κύκλος για αρχάριους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τεστοστερόνη είναι ηπιότερη από το Dianabol, προκαλώντας σημαντικά λιγότερη πίεση στην καρδιά και σχεδόν καθόλου κινδύνους για το συκώτι.

Η κύρια διαφορά μεταξύ της τεστοστερόνης και του Dianabol, είναι η μέθοδος χορήγησης- με την τεστοστερόνη να είναι ενέσιμο στεροειδές. Η τεστοστερόνη έχει επίσης υψηλότερη ανδρογονική βαθμολογία, επομένως παρατηρούμε περισσότερες περιπτώσεις: τριχόπτωσης, διεύρυνσης του προστάτη, ακμής και λιπαρού δέρματος – σε σύγκριση με το Dianabol.

Πλεονεκτήματα

Ένα πιο ανδρογόνο στεροειδές ωστόσο μπορεί να προωθήσει απώλεια λίπους κατά τη διόγκωση, λόγω των υποδοχέων ανδρογόνων που μειώνουν την πρόσληψη λιπιδίων, ενώ διεγείρουν τη λιπόλυση.

Αυτό σημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι η τεστοστερόνη είναι ένα στεροειδές διόγκωσης, έχει τη δύναμη να καίει λίπος. καθώς και να χτίζει μεγάλες ποσότητες μυών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε την τεστοστερόνη να χρησιμοποιείται επίσης κατά τη διάρκεια κύκλων κοπής για την ενίσχυση της καύσης λίπους.

Σύμφωνα με την εμπειρία μας, η τεστοστερόνη είναι το ασφαλέστερο στεροειδές και διατίθεται ως ενέσιμο ή από το στόμα. Η τεστοστερόνη είναι κατά κύριο λόγο ένα ενέσιμο στεροειδές, ωστόσο η τεστοστερόνη Undecanoate είναι η “από του στόματος” μορφή. Η κύρια διαφορά εδώ είναι ότι η από του στόματος μορφή είναι πολύ πιο ακριβή.

Μειονεκτήματα

Η τεστοστερόνη είναι ανδρογόνο, επομένως μπορεί να αναμένεται κάποια απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής. Όσοι παρουσίασαν ακμή κατά την εφηβεία μπορεί επίσης να πυροδοτηθούν με νέες εξάρσεις (λόγω της αυξημένης παραγωγής σμήγματος). Η τεστοστερόνη έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει γυναικομαστία λόγω αρωματοποίησης (3), επομένως τα ευαίσθητα άτομα μπορεί να θέλουν να λάβουν ένα SERM, ειδικά όταν στοιβάζουν τεστοστερόνη με άλλα οιστρογονικά στεροειδή διόγκωσης.

Με βάση τις δοκιμές SHBG μας, η καταστολή της τεστοστερόνης θα είναι σημαντική μετά τον κύκλο. Έτσι, θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή μήνες για την ανάκτηση της τεστοστερόνης σε φυσιολογικά επίπεδα (ανάλογα με την αποτελεσματικότητα του PCT). Λόγω του ότι η τεστοστερόνη είναι κατά κύριο λόγο ενέσιμη, δεν είναι καλά νέα για όσους θέλουν να επιμείνουν στα στοματικά. Παρόλο που είναι διαθέσιμη σε μορφή δισκίων, βρίσκεται λιγότερο συχνά στη μαύρη αγορά.

Διαπιστώνουμε ότι ορισμένες ενέσεις τεστοστερόνης είναι γνωστό ότι προκαλούν δυσφορία/πόνο, ιδιαίτερα η προπιονική. Όταν λαμβάνετε έναν σύντομο εστέρα τεστοστερόνης, αυτό απαιτεί επίσης συχνές ενέσεις για να διατηρούνται τα επίπεδα τεστοστερόνης στον ορό σταθερά στην κορυφή (αντί να καταρρέουν). Έτσι, οι περισσότεροι χρήστες θα επιλέξουν την τεστοστερόνη Enanthate ή την τεστοστερόνη Cypionate, η οποία απαιτεί ενέσεις μόνο κάθε 4/5 ημέρες.

Συνδιασμοί τεστοστερόνης

 • Τεστοστερόνη + Τρενβολόνη
 • Τεστοστερόνη + Dianabol
 • Τεστοστερόνη + Αnadrol

3. Anadrol

Το Anadrol (Oxymetholone) είναι ένα ισχυρό στεροειδές διόγκωσης, που δημιουργήθηκε το 1959 και χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην ιατρική για να βοηθήσει τους χρόνια λιποβαρείς ασθενείς. Έχουμε δει έναν ενιαίο κύκλο Anadrol να προσθέτει 30+ κιλά στους χρήστες, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δύναμη σε τερατώδη επίπεδα. Τα κέρδη δύναμης είναι κυριολεκτικά τόσο εντυπωσιακά, που οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με την ανύψωση πολύ μεγάλου βάρους.

Είχαμε ασθενείς που αντιμετώπισαν τραυματισμούς, όπως ρήξη τενόντων και ρήξη μυών, όταν οι ανυψώσεις ανεβαίνουν πάρα πολύ, πολύ σύντομα. Το σώμα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί και έτσι προσθέτοντας 50lbs στην πίεση πάγκου σας στις πρώτες 2 εβδομάδες στο Anadrol θα καταπονήσει σημαντικά το σώμα. Ως εκ τούτου, είναι σοφό να προσθέσετε βάρος αργά και να εκτελέσετε περισσότερες επαναλήψεις όπου είναι δυνατόν στο Anadrol.

Πλεονεκτήματα

Το Anadrol είναι ένα αναβολικό για όγκο σε μορφή χαπιού, επομένως είναι εύκολο στη χορήγηση. Το Anadrol το βρίσκεται συνήθως σε χάπια των 50 mg, το οποίο είναι βολικό λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δόσεις bodybuilding είναι συχνά 50/100 mg ανά ημέρα.

Τα κέρδη όγκου και δύναμης στο Anadrol είναι ασυναγώνιστα από οποιοδήποτε άλλο στεροειδές διόγκωσης. Οι αντλίες, λόγω της σημαντικής αύξησης του ενδοκυτταρικού όγκου, είναι επίσης εντυπωσιακές (και μερικές φορές επώδυνες). Έτσι, ίσως αξίζει να φυλάξετε τα supersets και τα drop sets μέχρι να τελειώσει ο κύκλος σας με Anadrol.

Μειονεκτήματα

Σε αυτό το σημείο, πιθανώς αναρωτιέστε γιατί το Anadrol δεν είναι πιο δημοφιλές δεδομένης της εξαιρετικής του δύναμης για την οικοδόμηση μυών και δύναμης. Ο λόγος είναι η τοξικότητα. Το Anadrol δεν είναι κατάλληλο για αρχάριους και λαμβάνεται κατά κύριο λόγο μόνο από προχωρημένους χρήστες. Αυτό οφείλεται στις επιβλαβείς επιδράσεις του Anadrol στην καρδιά και το συκώτι (4,5).

Συνήθως βλέπουμε το Anadrol να προκαλεί απότομες αυξήσεις σε αρτηριακή πίεση, λόγω της αύξησης της κατακράτησης νερού, των επιπέδων τεστοστερόνης, του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της διέγερσης της ηπατικής λιπάσης (μείωση της HDL χοληστερόλης). Όλα αυτά σε συνδυασμό κάνουν το αίμα πιο παχύρρευστο, επιβαρύνοντας την καρδιά. Έτσι, πρέπει να αντλεί πιο δυνατά για την απαραίτητη ροή του αίματος.

Θεωρούμε ότι το Anadrol είναι ένα από τα χειρότερα στεροειδή για το συκώτι, καθώς είναι πολύ ηπατοτοξικό. Έτσι, οι κύκλοι Anadrol θα πρέπει να διατηρούνται σύντομοι και θα πρέπει να αποφεύγονται από χρήστες που συνήθως πίνουν αλκοόλ κατά τη διάρκεια ενός κύκλου.

Ο κίνδυνος γυναικομαστίας είναι επίσης ένας κίνδυνος για το Anadrol, καθώς διαθέτει ισχυρές οιστρογονικές ιδιότητες. Ωστόσο, σε αντίθεση με την τεστοστερόνη και το Dianabol, αυτό δεν αρωματίζει. Έτσι, οι χρήστες που θέλουν να καταπολεμήσουν αυτό το αποτέλεσμα με τη λήψη ενός AI θα το κάνουν χωρίς αποτέλεσμα. Οι SERMs ωστόσο είναι αποτελεσματικοί κατά την εμπειρία μας, καθώς στοχεύουν απευθείας στους μαστικούς αδένες, μπλοκάροντας τις επιδράσεις των οιστρογόνων. Το Nolvadex και το Clomid μπορούν να λαμβάνονται μαζί με το Anadrol για επιπλέον προστασία.

Καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων αυξάνονται, ακολουθεί και η κατακράτηση νερού. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρό στο Anadrol όταν αυξάνεται η ποσότητα κατά την εκτός εποχής περίοδο (καταναλώνοντας υπερβολικές θερμίδες και υψηλά επίπεδα νατρίου).

Έχουμε δει την κατακράτηση νερού να σταματάει στο Anadrol όταν οι θερμίδες είναι χαμηλότερες (μικρό έλλειμμα θερμίδων ή θερμίδες συντήρησης), με χαμηλά επίπεδα νατρίου.

Οι αθλητές Bodybuilding είναι πρωταρχικά παραδείγματα αυτού – συχνά καταναλώνουν το Anadrol πριν από έναν διαγωνισμό για να φαίνονται μεγάλοι και γεμάτοι (χωρίς κατακράτηση νερού). Έτσι, φαίνεται να υπάρχει σύνδεση μεταξύ της πρόσληψης νατρίου και της συσσώρευσης νερού όταν τα επίπεδα οιστρογόνων είναι υψηλά. Έτσι, η διατροφή σας στο Anadrol μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ του να φαίνεστε λείοι/πρησμένοι ή ανεβασμένοι.

Ωστόσο, το Anadrol στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλεί σημαντική κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα οι χρήστες να χάνουν κάποιο βάρος μετά τον κύκλο (περίπου 5kg).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μύες μας αποτελούνται από 70-75% νερό, κάποια συρρίκνωση των μυών μπορεί να αναμένεται μόλις κατεβείτε από το Anadrol. Οι ανδρογόνες παρενέργειες είναι επίσης κοινές, λόγω του ότι το Anadrol έχει αξιοσημείωτες ανδρογόνες ιδιότητες. Ορισμένοι από τους ασθενείς μας εμφανίζουν τριχόπτωση / αραίωση / υποχώρηση ή / και λιπαρό δέρμα.

Οι χρήστες θα καταρρεύσουν συνήθως μετά τον κύκλο Anadrol που απαιτεί επιθετική PCT.

Συνδιασμοί Anadrol

 • Anadrol + Trenbolone
 • Anadrol + Testosterone
 • Anadrol + Deca Durabolin

Anadrole η φυσική εναλλακτική λύση για το Anadrol

Το Anadrole είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα και μια εναλλακτική λύση για το κοινό Anadrol, ασφαλές και αποδεδειγμένα το πιο ισχυρό προϊόν για τη βελτίωση της μυϊκής μάζας.

4. Τρεμπολόνη

Η τρεμπολόνη (Trenbolone) είναι αναμφισβήτητα το πιο αισθητικό αναβολικό για όγκο στον πλανήτη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χτίζει εξαιρετικές ποσότητες άλιπης μάζας, ενώ στεγνώνει το σώμα. Αυτό δημιουργεί μια μεγάλη και σχισμένη εμφάνιση – όχι την τυπική σας “εμφάνιση διόγκωσης εκτός εποχής”.

Οι δύο πιο δημοφιλείς μορφές Trenbolone είναι η Enanthate και η Acetate – και οι δύο μορφές είναι ενέσιμες.

Από την άποψη του άπαχου κέρδους μυών, το Trenbolone σίγουρα ανταγωνίζεται Dianabol και Anadrol στην εμπειρία μας. Ωστόσο, αυτό δεν θα αντικατοπτρίζεται στη ζυγαριά, καθώς δεν προκαλεί κατακράτηση νερού. έτσι οι χρήστες δεν θα κερδίσουν έναν τόνο βάρους.

Αντ ‘αυτού, βρίσκουμε ότι το Trenbolone απαλλάσσει το σώμα από το νερό, γι’ αυτό και ο μυϊκός ορισμός αυξάνεται κατά τη διάρκεια του κύκλου. Γενικά, οι άνθρωποι έχουν κάποιο εξωκυτταρικό υγρό που συγκεντρώνεται γύρω από το εξωτερικό των μυών. Το Tren μειώνει αυτό το νερό, με αποτέλεσμα οι γραμμές που περιγράφουν λεπτομερώς τους μυς σας να γίνονται πιο έντονες (σε συνδυασμό με την ενισχυμένη αγγείωση).

Πλεονεκτήματα

Η Τρεμπολόνη, είναι ένα ενέσιμο, έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ανησυχείτε για ηπατική βλάβη όταν ακολουθείτε κύκλους.

Η τρεμπολόνη είναι ένα από τα πιο ισχυρά στεροειδή στην αγορά για την απλή μεταμόρφωση του σώματός σας και την ανάδειξή του σε νέα επίπεδα. Με άλλα στεροειδή διόγκωσης θα αποκτήσετε πολύ μέγεθος, αλλά με την Trenbolone, η διαφορά στον καθρέφτη είναι πιο δραματική, λόγω των χαρακτηριστικών της μυϊκής ανάπτυξης σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη απώλεια λίπους. Η τρεμπολόνη είναι ένας ισχυρός λιποδιαλύτης, λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα ανδρογόνο. Οι ανδρογονικοί υποδοχείς έχουν τη δύναμη να εκκινήσουν τη λιπόλυση και έτσι να βοηθήσουν στην απογύμνωση του λίπους.

Δεν βλέπουμε την Τρεμπολόνη να προκαλεί μεγάλη απώλεια λίπους κατά τη διόγκωση- ωστόσο, αυτό μπορεί να αποδοθεί σε δίαιτες με πλεόνασμα θερμίδων. Έτσι, οι χρήστες βλέπουν το ποσοστό σωματικού λίπους τους να μειώνεται γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Trenbolone δεν χρησιμοποιείται μόνο ως στεροειδές διόγκωσης – αλλά και ως στεροειδές κοπής.

Η Τρεμπολόνη είναι 5 φορές πιο ανδρογόνο από την τεστοστερόνη. Η Τρεμπολόνη είναι επίσης πολύ ισχυρή για την ενίσχυση της δύναμης, καθώς θεωρείται ένα από τα καλύτερα στεροειδή για εκρηκτική δύναμη (γι’ αυτό και χρησιμοποιείται από τους αθλητές).

Βρίσκουμε ότι η οξική τρεμπολόνη δρά γρήγορα, με τους χρήστες να βιώνουν τεράστια κέρδη κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες. Η οξική τρεμπολόνη έχει χρόνο ημίσειας ζωής 72 ωρών- ωστόσο, το Enanthate χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να δράσει (περιέχει περισσότερους εστέρες). Ο χρόνος ημίσειας ζωής της Enanthate Trenbolone είναι 11 ημέρες- ωστόσο, θα απαιτεί λιγότερο συχνές ενέσεις, καθώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξέλθει από το σώμα.

Μειονεκτήματα

Τα οφέλη του Trenbolone είναι αρκετά πρωτοφανή- ωστόσο, οι παρενέργειες είναι αρκετές για να απομακρύνουν τους λιπόψυχους. Η τρεμπολόνη θα προκαλέσει το κλείσιμο των επιπέδων τεστοστερόνης, προκαλώντας μια επικείμενη συντριβή μετά τον κύκλο. Έτσι, συχνά χρησιμοποιούμε ισχυρά PCT για να διατηρήσουμε τη φυσιολογική και ψυχολογική υγεία – καθώς και τη διατήρηση των κερδών.

Η τρεμπολόνη θα προκαλέσει επίσης απότομες αυξήσεις στην αρτηριακή πίεση, λόγω της διεγερτικής επίδρασης, σε συνδυασμό με τις καταστροφικές επιδράσεις του στη χοληστερόλη. Κατά συνέπεια, βλέπουμε ορισμένους χρήστες να αναπτύσσουν ένα ροζ χρώμα στο δέρμα τους, που σημαίνει αυξημένη θερμοκρασία σώματος/υψηλότερη αρτηριακή πίεση. Αυτό μπορεί επίσης να αυξήσει την εφίδρωση, γνωστή ως “ιδρώτας Tren”.

Η τρεμπολόνη φαίνεται επίσης να διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα περισσότερο από ό,τι άλλα στεροειδή- ως εκ τούτου, έχουν αναφερθεί αϋπνία, άγχος και κατάθλιψη σε ορισμένους χρήστες. Εάν είστε ευαίσθητοι στην καφεΐνη, τα ενεργειακά ποτά ή τις προπονήσεις – το Trenbolone είναι πιθανό να επιδεινώσει την ψυχική υγεία.

Οι χρήστες έχουν επίσης βιώσει συντομότερο ταμπεραμέντο, αισθάνονται ευερέθιστοι και ακόμη και παρανοϊκοί σε φυσιολογικές καταστάσεις (που μερικές φορές οδηγούν σε ζήλια στις σχέσεις).

Διαπιστώνουμε ότι η Τρεμπολόνη μπορεί επίσης να προκαλέσει βίαιο βήχα, αμέσως μετά την ένεση. Αυτό οφείλεται στο ότι το Tren είναι πιο ευαίσθητο στον ερεθισμό των πνευμόνων, σε σύγκριση με άλλα στεροειδή διόγκωσης. Αυτό συμβαίνει όταν το έλαιο χτυπά ένα αιμοφόρο αγγείο, που συμβαίνει στο 20% περίπου των ενέσεων. Λόγω της συχνότητας των ενέσεων, αυτό μπορεί να μην συμβαίνει συχνά στο Tren Enanthate, αλλά περισσότερο στο Tren Acetate.

Η τρεμπολόνη θα προκαλέσει επίσης ανδρογόνες παρενέργειες, με τους ευαίσθητους χρήστες να αντιμετωπίζουν άσχημες περιπτώσεις ακμής και τριχόπτωσης/υποχώρησης. Εάν θέλετε απεγνωσμένα να διατηρήσετε τα πολύτιμα θυλάκια των τριχών σας άθικτα – η Τρεμπολόνη μπορεί να μην είναι το στεροειδές για εσάς.

Συνδιασμοί Τρεμπολόνης

 • Τρεμπολόνης + Τεστοστερόνη
 • Τρεμπολόνη + Αναδρόλη
 • Τρεμπολόνη + διαναβολικό

Trenorol η φυσική εναλλακτική λύση για το Trenbolone

 

Το Trenorol δίνει τη δυνατότητα στον μυϊκό ιστό σας να διατηρεί περισσότερο άζωτο, ένα από τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης. Περισσότερο άζωτο και περισσότερες πρωτεΐνες σημαίνουν τεράστια κέρδη μυών και γρήγορο κάψιμο λίπους.

5. Deca Durabolin

Το Deca Durabolin (ανδρολόνη) είναι ένα πολύ υποτιμημένο στεροειδές διόγκωσης. Στους κύκλους του bodybuilding μάλλον δεν λαμβάνει τον έπαινο που του αξίζει- ωστόσο, το γεγονός ότι ο Arnold και οι bodybuilders της χρυσής εποχής το κυκλοφόρησαν με θρησκευτική ευλάβεια μαζί με το Dianabol σημαίνει κάτι.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το Deca Durabolin ΔΕΝ είναι το νούμερο ένα στεροειδές στις λίστες αγορών των χρηστών.

Πρώτον, είναι ένα ενέσιμο το οποίο είναι ένα turn-off για μερικούς.

Δεύτερον, αποτελείται από μακρούς εστέρες, επομένως χρειάζεται χρόνος για να δράσει (απαιτεί υπομονή).

Τρίτον, δεν είναι ένα στεροειδές που είναι αρκετά ισχυρό για να παράγει μεγάλα κέρδη από μόνο του. Ωστόσο, η Deca είναι ένα μοναδικό στεροειδές με πολλά οφέλη που το καθιστούν άξιο να συμπεριληφθεί στα 5 κορυφαία στεροειδή διόγκωσης.

Πλεονεκτήματα

Τα κέρδη μυών και δύναμης είναι τα δύο κύρια οφέλη από τη λήψη Deca. Εάν κάποιος κέρδιζε 20lbs στο Dianabol και στη συνέχεια συνδιάσει τον επόμενο κύκλο του με Deca (για πρώτη φορά), πιθανότατα θα κέρδιζε περαιτέρω 10-15lbs.

Έχουμε δει το Deca Durabolin να είναι καλό για τις αρθρώσεις, λόγω της αύξησης της σύνθεσης κολλαγόνου και της κατακράτησης υγρών. Έτσι, με το επιπλέον νερό που μαλακώνει τις αρθρώσεις, σε συνδυασμό με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κολλαγόνου – το Deca είναι ιδανικό αν σας αρέσει να σηκώνετε πολλά κιλά (και θέλετε να αποφύγετε προβλήματα στις αρθρώσεις αργότερα στη ζωή σας).

Το Deca durabolin δεν είναι ανδρογόνο. Έτσι, οι χρήστες έχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο αραίωσης ή υποχώρησης των μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί οι bodybuilders της δεκαετίας του ’70 είχαν πυκνά μαλλιά, σε σύγκριση με τους bodybuilders σήμερα (που παίρνουν περισσότερα ανδρογόνα στεροειδή).

Λόγω της ασθενούς ανδρογονικότητάς του, το έχουμε δει να χρησιμοποιείται από γυναίκες με επιτυχία, με χαμηλά περιστατικά αρρενοποίησης (αν και εξακολουθεί να είναι πιθανό). Το Deca είναι ένα από τα πιο ήπια στεροειδή που μπορείτε να πάρετε. Δεν προκαλεί υπερβολική πίεση στην καρδιά, καθώς αυξάνει την αρτηριακή πίεση λίγο περισσότερο από την τεστοστερόνη. Η ηπατική τοξικότητα είναι επίσης πολύ απίθανη, καθώς δεν είναι c17 α-αλκυλιωμένη.

Μειονεκτήματα

Η Στυτική δυσλειτουργία είναι μια διαβόητη παρενέργεια που σχετίζεται με τη νανδρολόνη, γνωστή ως “Deca dick”. Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό. Πρώτον, η Deca Durabolin αυξάνει την προλακτίνη η οποία είναι γνωστό ότι μειώνει τη λίμπιντο στους άνδρες.

Επίσης, όταν τα ενδογενή επίπεδα τεστοστερόνης είναι χαμηλά, οι ανδρογόνες ιδιότητες των στεροειδών μπορούν να διατηρήσουν τη σεξουαλική απόδοση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η DHT παίζει ρόλο στην παραγωγή νιτρικού οξειδίου και συνεπώς τη ροή του αίματος στο πέος. Έτσι, όταν οι ασθενείς μας λαμβάνουν μόνο Deca, η απόδοσή τους στην κρεβατοκάμαρα συχνά υποφέρει.

Ένας τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η στυτική δυσλειτουργία είναι να στοιβάζονται Deca Durabolin με ένα ανδρογόνο στεροειδές διόγκωσης, όπως τεστοστερόνη, Trenbolone ή Anadrol. Ακόμη και το Dianabol θα έχει αρκετή ανδρογονικότητα για να αποτρέψει το πέος σας από το να χαλαρώσει.

Μια άλλη μεθοδολογία που χρησιμοποιούμε είναι η συμπλήρωση με Dostinex (cabergoline) κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου Deca, η οποία αναστέλλει την παραγωγή προλακτίνης, διατηρώντας μια φυσιολογική λίμπιντο.

Το Deca μπορεί να προκαλέσει γυναικομαστία στους άνδρες, παρά το γεγονός ότι δεν είναι οιστρογονική. Αυτό το κάνει αυξάνοντας προγεστερόνη, η οποία έχει παρόμοια αποτελέσματα όσον αφορά τους μαστικούς αδένες – προκαλώντας πρησμένες θηλές και διογκωμένο ιστό του μαστού. Οι χρήστες δεν θα πρέπει να εκτελούν ένα SERM (όπως το Nolvadex) όταν λαμβάνουν Deca, καθώς έχουν τη δυνατότητα να επιδεινώσουν τα επίπεδα προγεστερόνης και να αυξήσουν την πιθανότητα σχηματισμού γυναικομαστίας. Αντ’ αυτού, έχουμε διαπιστώσει ότι οι AI είναι αποτελεσματικοί, αν και με το κόστος της περαιτέρω αύξησης της αρτηριακής πίεσης. Η παραγωγή τεστοστερόνης θα δεχτεί επίσης ένα χτύπημα μετά τον κύκλο στη Deca (όπως και με άλλα στεροειδή διόγκωσης).

Συνδιασμοί Deca

 • Deca durabolin + Dianabol
 • Deca durabolin + Testosterone
 • Deca durabolin + Anadrol

Decaduro η φυσική εναλλακτική λύση για το Deca-Durabolin

Το Decaduro είναι η ιδανική εναλλακτική λύση για το στεροειδές Deca-Durabolin. Το Decaduro σάς δίνει τη δυνατότητα να ωθήσετε το σώμα σας στα όριά του, αυξάνοντας τη δύναμή σας για σταθερές προπονήσεις.

ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΑΓΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα τα αναβολικά είναι απαγορευμένα και δεν μπορείτε να τα προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα. Αν αναζητήσει κανείς: αναβολικα τιμες, αναβολικα στεροειδη αγορα απο ελλαδα, αναβολικα για ογκο τιμες, αναβολικα αγορα ελλαδα… θα διαπιστώσει πως τα αναβολικά δεν είναι ιδιαίτερα φθηνά. Ώστόσο υπάρχουν νόμιμες, φυτικές και πιο φθηνές εναλλακτικές επιλογές αναβολικών.

Νόμιμα αναβολικά

Crazy Bulk είναι η συνιστώμενη πηγή μας για νομιμα αναβολικά, με βάση χιλιάδες θετικές κριτικές σε επαληθευμένες πλατφόρμες, όπως Trustpilot και Feefo. Υπάρχουν αποδείξεις, ότι αν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτά (τα εναλλακτικά στεροειδή) θα ήταν πολύ καλύτερα από τη χρήση αναβολικών στεροειδών. Οι φόρμουλες της Crazy Bulk υποστηρίζονται από κλινικές έρευνες και είναι ασφαλείς για χρήση από άνδρες και γυναίκες.

Πηγές

(1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3955324/#:~:text=Modern%20androgen%20therapy%20started%20in,and%20Leopold%20Ruzicka%20in%20Basel.

(2) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15075918/

(3) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14963480/

(4) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10073800/

(5) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11440282/

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού