Οδηγός Επιβίωσης

Category: Best Life

Ενας άντρας σαν και σένα οφείλει στον κόσμο -ναι, σε όλον τον κόσμο, γιατί είσαι σπουδαίος- να επιβιώνει. Και από τους καρχαρίες και από τους δημοσιογράφους…

Μπορεί να έχει συμβεί και σε σένα: κάνει πολύ κρύο και βρέχει. Βρίσκεσαι μόνος σε μια ξένη πόλη, στην Πράγα ας πούμε, και περπατάς σε ένα σκοτεινό σοκάκι, μία ώρα πριν από την αυγή, στη γειτονιά που φοβάται να κάνει περιπολία ακόμα και η αστυνομία. Ξαφνικά, βλέπεις ποντίκια στα πόδια σου, ακούς γάτες να τσακώνονται, ένα αυτοκίνητο να μαρσάρει, ώσπου πετάγεται πίσω από την κολόνα ένας δημοσιογράφος, σου ρίχνει μία στο κούτελο με το μικρόφωνο, σου παίρνει το πορτοφόλι, σε φτύνει και σε αφήνει να πεθάνεις μόνος, άφραγκος, με ένα καρούμπαλο στο κεφάλι.

Οι δρόμοι έχουν αγριέψει και οι καιροί είναι δύσκολοι. Οποιος συνεχίζει να πιστεύει ότι ο κόσμος ανήκει ακόμη στον άντρα, δεν έχει παρά να δει ένα ντοκιμαντέρ με αντιλόπες και τσακάλια. Οι αντιλόπες είμαστε εμείς, τα τσακάλια η σύγχρονη ζωή. Οπότε φαντάσου ότι εσύ είσαι ένας άντρας μ’ ένα μαχαίρι στο χέρι κι έχεις να αντιμετωπίσεις όλο το ζωικό βασίλειο. Το κομμάτι αυτό θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις κι άλλες περιπέτειες με φυσικά φαινόμενα, ιστορίες αστικής τρέλας και οριακές καταστάσεις με επιτυχία. Ακολουθούν οδηγίες για επιβίωση σε κάθε αντίξοες συνθήκες.

Διαβάστε Επίσης : Μείνε ήρεμος

Πώς να συνεχίσεις να είσαι φίλος και με τα 2 μέλη του χωρισμένου ζευγαριού

Μοντέρνοι καιροί: αγάπησε ο ένας τον άλλον. Εσύ αγάπησες και τους δύο. Τώρα μισιούνται. Αλλά εσύ συνεχίζεις να τους αγαπάς. Και θέλεις να συνεχίσεις να μιλάς και με τους δύο. Είναι, όμως, πολύ εύκολο να κάψεις και τους δύο. Ακόμα πιο εύκολο να σε κάψουν εκείνοι.

Τα βασικά:

1. Δεν ακούω τίποτα. 2. Δεν βλέπω τίποτα. 3. Δεν καρφώνω τον έναν στον άλλον.

Οι λεπτομέρειες:

1. Μείνε μακριά από τη μονομαχία. Οταν δύο άτομα ανοίξουν πυρ και είσαι στη μέση, εκείνοι μπορεί να επιβιώσουν, εσύ αποκλείεται. Σύμφωνα με την κοινή λογική, οι ειρηνοποιοί είναι οι πρώτοι που την πληρώνουν.

2. Κράτα τα όποια συμπεράσματα για τον εαυτό σου. Επίσης, μη δίνεις συμβουλές εκτός κι αν απαιτείται από τη μία από τις δύο πλευρές. Ακόμα και τότε συνειδητοποίησε ότι παίρνεις ρίσκο. Αυτό που θέλουν οι φίλοι σου από σένα είναι ενδιαφέρον και κατανόηση.

3. Σκέψου σαν Ελβετός. Να ’σαι πάντα ουδέτερος, πάντα. Αν δεν μπορείς να διατηρήσεις την ουδετερότητά σου, διάλεξε πλευρά και χάσε ένα φίλο.

4. Γίνε καπνός. Κόψε λάσπη. Αν σου περισσεύουν μερικές ημέρες άδειας εκμεταλλεύσου τις. Φεύγοντας από την ένταση θα γυρίσεις σε πιο ήρεμη και εύκολη -να αντιμετωπίσεις- κατάσταση.

Πώς να επιβιώσεις από ένα χωρισμό (το δικό σου αυτήν τη φορά)

Σε παράτησε. Ηπιες μια Σκωτία ουίσκι, σκαρφάλωσες στους τοίχους του σπιτιού σου και σκεφτόσουν για ώρες όλους τους τρόπους για να την ξανακερδίσεις. Επειδή όμως το εννοεί πρέπει να κοιτάξεις μπροστά. Και να βρεις την επόμενη .

Τα βασικά:

  1. Εξαφανίζεις καθετί που τη θυμίζει.
  2. Βλέπεις τους -ελεύθερους- φίλους σου.
  3. Αποφεύγεις να μένεις σπίτι.
  4. Ξαναρχίζεις όλα τα χόμπι που εκείνη σου έκοψε.

Οι λεπτομέρειες:

1. Αν η σχέση ήταν μακροχρόνια χρειάζεσαι θεραπεία. Μην τρομάζεις. Απλώς όταν έχεις συνηθίσει ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και ξαφνικά το χάνεις, πρέπει να ξαναστήσεις ένα στοιχειώδες πρόγραμμα. Γέμισε τις ώρες σου με δραστηριότητες και συναντήσεις και άσε το χρόνο να κάνει όλη τη δουλειά. Ο χρόνος είναι φίλος.

2. Μετάτρεψε την επιθετικότητα και την ενέργειά σου σε δημιουργικότητα στη δουλειά. Αφιέρωσε περισσότερη ώρα στα πράγματα που παραμελούσες, για να βλέπεις νωρίτερα εκείνη.

3. Ο καλύτερος τρόπος να ξεχάσεις την προηγούμενη είναι η επόμενη. Χιλιοειπωμένο. Ισως γιατί είναι το πιο αποτελεσματικό. Γνωρίζεις κάτι διαφορετικό. Και κάνεις «μια σχέση χωρίς παρελθόν», που τραγουδούσαν και οι Beatles.

Διαβάστε Επίσης : Ζήσε 100 χρόνια

Πώς να επιβιώσεις από μία απόλυση

Ας ξεκινήσουμε με το να αγνοήσεις τους δείκτες ανεργίας της χώρας μας. Βλακείες λένε… Αυτό που δεν πρέπει να συγχέεις είναι οι ικανότητες που έχεις με το λόγο που έχασες τη δουλειά σου.

Τα βασικά:

  1. Θα αναπνέεις και αύριο το πρωί.
  2. Θα ξαναδουλέψεις.
  3. Και μετά θα βαρεθείς κι εκείνη τη δουλειά.

Οι λεπτομέρειες:

1. Εχασες μια δουλειά, αλλά κέρδισες μια αποζημίωση. Μην τη σπαταλήσεις για την αγορά ενός αυτοκινήτου. Το διάστημα ως την επόμενη δουλειά δεν μπορείς να προβλέψεις πόσο θα είναι.

2. Φύγε ταξίδι. Πήγαινε στην Κούβα, στο Λονδίνο, στη Ρώμη, όπου εσύ επιθυμείς. Θα σου στοιχίσει λιγότερα και θα δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να μάθει από τα όποια λάθη του και να σκεφτεί τι θέλει και τι μπορεί να κάνει τώρα.

3. Βάλε φίλους, γνωστούς και συγγενείς να παίξουν το ρόλο του γραφείου ευρέσεως εργασίας κι εσύ αξιοποίησε τους συναδέλφους που έχεις γνωρίσει.

4. Στείλε βιογραφικά σε όλες τις αντίπαλες εταιρείες. Σε μια συγκεκριμένη αγορά εκτιμάται πάντα αυτός που ήταν σε αντίπαλο μαγαζί. Και για επίδειξη, αλλά και γιατί ξέρει όλα τα μυστικά του εχθρού…

Πώς να μην πνιγείς (τρώγοντας)

Το να πνιγείς από μια μπουκιά κρέας είναι πολύ ταπεινωτικός θάνατος για έναν άντρα, ειδικά αν είναι και χορτοφάγος. Αλλά είναι από τα πράγματα που συμβαίνουν κάθε μέρα. Αν κάτι φρακάρει στο σωλήνα σου μην περιμένεις να σε βοηθήσουν οι άλλοι. Υπάρχει μόνο μία λεπτομέρεια που πρέπει να ξέρεις: τη λαβή Χάιμλιχ. Κράτα γερά τη γροθιά σου στο στομάχι σου, με τον αντίχειρα να βρίσκεται λίγο κάτω από τα πλευρά σου.

Με το άλλο σου χέρι, βάλε δύναμη και πίεσε προς τα μέσα. Επανάλαβε την κίνηση μερικές φορές. Αν δεις ότι αυτό δεν λειτουργεί, σκύψε πάνω από μια καρέκλα ώστε η πλάτη της να πιέζει το στομάχι σου. Χαμήλωσε απότομα ώστε να βγει αέρας από το διάφραγμά σου και να αρχίσεις να φτύνεις κομματάκια κρέατος.

Πώς να επιβιώσεις από έναν καβγά στο δρόμο Στους καβγάδες στο δρόμο και από τη σιγμή που θα μπλέξεις, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να μην κάνεις πίσω. Η παραμικρή ένδειξη φόβου ή δισταγμού μπορεί να σου αποφέρει μερικά ράμματα στο κεφάλι. Αντιμετώπισε τον νταλικέρη, ή τον πιτσιρικά που μοιάζει με μποξέρ, σαν άντρας. Αποφασισμένος για όλα.

Διαβάστε Επίσης : Mοτοαναρριχητές

Τα βασικά:

1. Οι τσαμπουκάδες στο δρόμο είναι σύντομοι. 2. Αυτός που κρατάει το πιο επικίνδυνο αντικείμενο κερδίζει. 3. Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ.

Οι λεπτομέρειες:

1. Η οδήγηση για πολλούς Ελληνες είναι εκτόνωση. Οπως και το γήπεδο. Γι’ αυτό και οι αντιδράσεις που βλέπεις στους δρόμους θυμίζουν τα επεισόδια του ντέρμπι. Αν έχεις όρεξη για καβγά στο δρόμο υπάρχουν άπειροι που θα στην ικανοποιήσουν.

2. Από τη στιγμή που θα βγουν και οι δύο εμπλεκόμενοι οδηγοί από τα αυτοκίνητά τους με το βλέμμα του Σεχίδη, οι πιθανότητες να μη φύγουν σφαλιάρες είναι ελάχιστες. Οπότε όταν αποφασίσεις να ανοίξεις την πόρτα σου, να ’σαι προετοιμασμένος γι’ αυτό που θα ακολουθήσει.

3. Το μπαστούνι που δένει το τιμόνι με τα πετάλια, ένα κλειδί για χοντρά μπουλόνια, ακόμα και ο πυροσβεστήρας, μπορούν να αποτελέσουν όπλα. Μόνο για εκφοβισμό. Μην τα χρησιμοποιήσεις.

4. Είναι προτιμότερο να τις φας απ’ το να γνωρίσεις την πτέρυγα των Ρουμάνων στον Κορυδαλλό.

5. Πάτα γκάζι κι εξαφανίσου. Η δειλία και η εξυπνάδα πολλές φορές συγχέονται ως έννοιες.

Πώς να επιβιώσεις από έναν πορτοφολά με μαχαίρι

Οι πορτοφολάδες, οι τσαντάκηδες και τα τσακάλια των προαστίων κυκλοφορούν – και πολλές φορές οπλοφορούν. Προτίμησε να ζήσεις για να διηγηθείς την ιστορία.

Τα βασικά:

1. Οπλο ίσον κίνδυνος.

2. Η ζωή σου αξίζει περισσότερο από το πορτοφόλι σου.

3. Ηρωες είναι μόνο οι ολυμπιονίκες.

Οι λεπτομέρειες:

1. Οποιος οπλοφορεί μπορεί να μην ξέρει να σημαδεύει σαν ελεύθερος σκοπευτής, αλλά και σαν τον Μπάροουζ -όταν έκανε τον Γουλιέλμο Τέλο με τη γυναίκα του- να σημαδεύει, εγώ πάλι θα φοβόμουν.

2. Γίνε συμπαίκτης του. Εκείνος θέλει να παίξετε ένα παιχνιδάκι. Εσύ ακολουθείς τους όρους κατά γράμμα.

3. Αν έχεις όρεξη για περιπέτειες φρόντισε οι κινήσεις σου να είναι γρήγορες, μελετημένες και αποφασιστικές. Αν καταλάβεις ότι εκείνη τη δεδομένη στιγμή λείπει κάτι από το τρίπτυχο της επιτυχίας, μην αποπειραθείς να το κάνεις. Μόνο στις ταινίες είναι άψογη η εκτέλεση.

Διαβάστε επίσης : 3 συμβουλές για έναν ισχυρό γάμο

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού