Έχασα 7 κιλά σε 7 μέρες

Category: Διατροφή

Δοκίμασα τη δίαιτα GM για γρήγορη απώλεια βάρους μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσω ότι όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, οι συντομεύσεις έχουν συνέπειες.

Όλα ξεκίνησαν πέρυσι, όταν μια φίλη από τα παλιά αποφάσισε να με καλέσει στο γάμο της. Η ευτυχία του να βλέπω μια φίλη να μπαίνει σε μια νέα φάση της ζωής της σύντομα ξεπεράστηκε από τον ενθουσιασμό της συνάντησης με παλιούς φίλους, ο οποίος επίσης γρήγορα αντικαταστάθηκε από τον απόλυτο φόβο της παρατήρησης “πήρες κιλά” από τους συμμαθητές, οι οποίοι θα με έβλεπαν με περισσότερα κιλά μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Αυτή η πρόσκληση έκανε αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν τα ανερχόμενα επίπεδα χοληστερόλης μου. Με παρακίνησε να ξεκινήσω ξαφνικά ένα “ταξίδι δίαιτας”, και μάλιστα γρήγορο. Έτσι, ξεκίνησα τη δίαιτα με τον πιο ακατάλληλο τρόπο.

Η δίαιτα General Motor, είναι δίαιτα γρήγορη που χανεις 7 κιλα σε μια εβδομαδα, και προωθεί την απώλεια βάρους με διάφορους τρόπους, όπως η ενθάρρυνση να επικεντρωθώ σε πιο υγιεινά και χαμηλών θερμίδων φρούτα και λαχανικά, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη ή επεξεργασμένα τρόφιμα.

Εισαγωγή στη δίαιτα GM

Αφού σπατάλησα τις δύο πρώτες εβδομάδες σκεπτόμενη πώς να επιστρέψω στο προηγούμενο βάρος μου, μου απέμενε μόνο μία εβδομάδα για να κάνω πράξη την πρόθεσή μου.

Το αυστηρό γκουγκλάρισμα μου έδειξε το φως στην άκρη του τούνελ και μου πρότεινε τη δίαιτα GM ή αλλιώς τη δίαιτα της General Motors, η οποία υποσχόταν ορατή απώλεια βάρους μέσα σε μια εβδομάδα.

Αρχικά, η δίαιτα αυτή προτάθηκε από την General Motors Corporation για να βοηθήσει τους υπαλλήλους της να παραμείνουν σε φόρμα και στη συνέχεια έγινε μόδα παγκοσμίως, χάρη στην ικανότητά της να έχει τόσο γρήγορα αποτελέσματα.

Περιττό να πω ότι άρπαξα την ευκαιρία και ξεκίνησα με το ακόλουθο επταήμερο πρόγραμμα:

Ημέρα 1

Περιελάμβανε την έναρξη της ημέρας με φρέσκα φρούτα όπως πορτοκάλια, μήλα, καρπούζι και αχλάδια. Και, δυστυχώς, ακόμη και η συνέχιση της ημέρας ήταν με φρούτα (εκτός από ακτινίδια και σταφύλια).

Η ιστοσελίδα της GM συνέστησε να αυξήσω την πρόσληψη νερού σε τουλάχιστον έξι με οκτώ ποτήρια νερό για ενυδάτωση, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να αντισταθμίσει την κούραση, τη χαμηλή ενέργεια και το αίσθημα πείνας από την κατανάλωση μόνο φρούτων.

Ωστόσο, τα πάλεψα όλα αυτά και επιβίωσα με κάποιο τρόπο.

Ημέρα 2

Η αλλαγή προσθέτει αλατοπίπερο στη ζωή και το ίδιο ισχύει και για τη δίαιτα GM τη δεύτερη ημέρα. Έτσι, η επόμενη μέρα ήταν όλη για τα λαχανικά, απεριόριστη ποσότητα πράσινων φυλλώδων λαχανικών, αφού είχα φάει μια μερίδα γλυκοπατάτας ή ψητής πατάτας το πρωί.

Σίγουρα, καλύτερα από την πρώτη βασανιστική ημέρα.

Ημέρα 3

Υποτίθεται ότι έπρεπε να τρώω τόσο φρούτα όσο και λαχανικά για να συνεχίσω, επειδή η επόμενη ημέρα θα ήταν ένα πλήρες, τρίτου βαθμού βασανιστήριο.

Ημέρα 4

8 μπανάνες μεσαίου μεγέθους και 3 ποτήρια γάλα. Δεν έπρεπε να φάω αυτό για ένα γεύμα. Αυτό ήταν το μόνο που μπορούσα να φάω κατά τη διάρκεια της τέταρτης ημέρας.

Ημέρα 5

Αφού ξεπέρασα τη φρικτή τέταρτη ημέρα, ήρθε η ώρα να γιορτάσω τη νίκη μου με μισό κιλό κοτόπουλο και 6 ντομάτες, τα οποία, παρεμπιπτόντως, χωρίστηκαν σε διαφορετικά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ημέρα 6

Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται λίγο καλύτερα, επειδή κατάφερα να φάω άλλο μισό κιλό κοτόπουλο με καστανό ρύζι και λαχανικά, αλλά χωρίς ντομάτες ή πατάτες αυτή τη φορά.

Ημέρα 7

Την τελευταία μέρα έφαγα καστανό ρύζι, χυμό φρούτων και πράσινα φυλλώδη λαχανικά μόνο και μόνο για να νιώσω πιο ελαφριά και αδύνατη.

Ζήτω! Είχε δουλέψει..

Σε αντίθεση με τις υπερτιμημένες δίαιτες μόδας αυτές τις μέρες, αυτή εδώ δούλεψε πραγματικά. Το δέρμα μου έλαμπε και τα αποτελέσματα φαίνονταν. Επτά κιλά σε επτά ημέρες, ένα σφιχτό στομάχι και φλεγόμενη αυτοπεποίθηση για να περπατήσω στο γάμο σαν αφεντικό.

Αλλά…

Όταν η πραγματικότητα είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή, είναι βέβαιο ότι θα πέσεις από τα σύννεφα και θα συντριβείς! Αυτό ακριβώς συνέβη και στη δική μου περίπτωση.

Αυτές οι επτά ημέρες ταχείας απώλειας βάρους είχαν ένα τίμημα και δυστυχώς, το τίμημα ήταν ανεξέλεγκτες λιγούρες, κατάσταση χαμηλής ενέργειας, κόπωση, κυκλοθυμία και σωματική εξάντληση.

Επιπλέον, ο παράγοντας της μη βιωσιμότητας αυτής της δίαιτας με δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο στο να τη συνεχίσω. Εξάλλου, δεν μπορείτε να επιβιώσετε με φρούτα, λαχανικά, καστανό ρύζι και κοτόπουλο σε όλη σας τη ζωή, σωστά;

Και αφού δεν μπορείς, όταν επέστρεψα στην κανονική διατροφή και επέστρεψα στα ίδια παλιά διατροφικά πρότυπα, το παλιό μου βάρος επέστρεψε επίσης.

Το χειρότερο; Η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων από όσες χρειάζεται το σώμα σας για να εκτελέσει διάφορες λειτουργίες σε αυτή την υπερ-περιοριστική δίαιτα μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να χάσετε βάρος στο μέλλον, όπως συνέβη στη δική μου περίπτωση.

Το συμπέρασμα

Περιττό να πω ότι αυτή η δίαιτα παίρνει ένα τεράστιο μπράβο από μένα, ακόμη και στην περίπτωση μιας επείγουσας ανάγκης, όπως μια εκδήλωση που πρέπει να παρακολουθήσετε στο εγγύς μέλλον.

Η κούραση και οι συνέπειες αυτής της δίαιτας απλά δεν αξίζουν τον κόπο!

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού