Νομίζεις πως είσαι δυνατός; Αξιολόγησε τον εαυτό σου

Category: Fitness
νομιζεις πως εισαι δυνατος;

Μπορεί να είσαι από τους άντρες που μπαίνουν στο γυμναστήριο και σηκώνουν στον πάγκο 120 κιλά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είσαι και σωστά γυμνασμένος.

ΣΤΗΘΟΣ

Τσέκαρε τη φυσική σου κατάσταση και δες πού έχεις αδυναμίες με αυτό το τεστ αξιολόγησης. Για τον άνω κορμό δοκίμασε να κάνεις για 1 λεπτό κάμψεις στο ρυθμό των δευτερολέπτων. Αν φτάσεις τις 60, τότε είσαι δυνατός. Αν όχι, τότε πρόσθεσε στην προπόνηση ασκήσεις, όπως κάμψεις με χειροπερπάτημα και κάμψεις Σπάιντερμαν, για να δυναμώσεις.

ΠΛΑΤΗ

Η επόμενη βασική άσκηση αξιολόγησης είναι οι έλξεις. Αν κάνεις 15-20 συνεχείς έλξεις με σωστή τεχνική, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση πρόσθεσε αρνητικές έλξεις για να δυναμώσεις. Πάτα σε έναν πάγκο και πιάσε την μπάρα με το πιγούνι πάνω από αυτήν. Κατέβα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα και ακούμπα ξανά τα πόδια στον πάγκο. Επανάλαβε μέχρι να κουραστείς.

ΠΟΔΙΑ

Τέλος, αν θες να αξιολογήσεις τη δύναμη του κάτω κορμού, κάνε μέσα σε 1 λεπτό βαθιά καθίσματα. Αν καταφέρεις να εκτελέσεις πάνω από 40 τέλεια καθίσματα, τότε είσαι δυνατός. Αν όχι, τότε πρέπει να βάλεις κι άλλες ασκήσεις για τα πόδια στο πρόγραμμά σου, όπως προβολές και άλματα από πάγκο.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού