Πώς φεύγουν τα κονδυλώματα με φυσικό τρόπο

Category: Υγεία

Tα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων μπορεί να εξαφανιστούν μόνα τους σε δύο χρόνια, υπάρχουν θεραπείες όμως που μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας.

Εάν έχετε κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα, δεν είστε μόνοι. Τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων (condylomata acuminate) είναι πολύ συνηθισμένα. Σύμφωνα με έρευνα του 2012, υπάρχουν έως και 1 εκατομμύριο νέες περιπτώσεις κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλές περιπτώσεις δεν διαγιγνώσκονται.

Οι περισσότερες περιπτώσεις κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Υπάρχουν περισσότερα από 120 στελέχη του HPV, αλλά οι τύποι χαμηλού κινδύνου (lrHPV) 6 και 11 είναι τα στελέχη που προκαλούν κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.

Αυτά τα στελέχη του HPV δεν προκαλούν συνήθως καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ωστόσο. Οι 14 πιο καρκινογόνοι τύποι HPV περιλαμβάνουν τους τύπους 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66 και 68.

Μπορεί να είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε το γιατρό σας για θεραπεία για τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Μπορεί επίσης να θέλετε να δοκιμάσετε κάποιες σπιτικές θεραπείες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για θεραπείες που μπορεί να βοηθήσουν στα κονδυλωμάτα των γεννητικών οργάνων.

1. Έλαιο τεϊόδεντρου

Τα αιθέρια έλαια έχουν μελετηθεί για χρήση ως αντιμυκητιασικοί παράγοντες, μαζί με άλλα οφέλη για την υγεία. Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα αιθέριο έλαιο που έχει βρεθεί ότι είναι χρήσιμο κατά των μυκήτων και άλλων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των ψειρών της κεφαλής.

Για να το χρησιμοποιήσετε, αραιώστε το έλαιο τεϊόδεντρου αναμειγνύοντας 1 σταγόνα ελαίου τεϊόδεντρου με 1 έως 2 σταγόνες ενός ελαίου φορέα, όπως αμύγδαλο ή καρύδα. Εφαρμόστε μια σταγόνα από το αραιωμένο έλαιο απευθείας στο κονδύλωμα.

Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στο έλαιο τεϊόδεντρου, γι’ αυτό δοκιμάστε πρώτα μια μικρή ποσότητα του αραιωμένου ελαίου στο χέρι σας. Εάν δεν υπάρχει καμία αντίδραση μετά από 24 ώρες, θα πρέπει να είναι ασφαλές για χρήση.

Το έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να είναι ερεθιστικό και να προκαλέσει κάποιο κάψιμο ή φλεγμονή, με αυτόν τον τρόπο μειώνει το μέγεθος του κονδυλώματος. Μην παίρνετε το έλαιο τεϊόδεντρου εσωτερικά από το στόμα ή μέσω του κόλπου. Θα χρειαστεί να εφαρμόζετε το έλαιο επανειλημμένα για αρκετές εβδομάδες. Διακόψτε τη χρήση εάν είναι πολύ ερεθιστικό.

Ενώ οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν οφέλη για την υγεία, ο FDA δεν παρακολουθεί ούτε ρυθμίζει την καθαρότητα ή την ποιότητα των αιθέριων ελαίων. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν γιατρό προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια και φροντίστε να ερευνήσετε την ποιότητα των προϊόντων. Κάντε πάντα ένα patch test πριν δοκιμάσετε ένα νέο αιθέριο έλαιο.

2. Αμαμελίδα

Η αμαμελίδα είναι ένα στυπτικό που προέρχεται από το φυτό φουντουκιά. Παρόμοια με το έλαιο τεϊόδεντρου, χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων. Είναι ήπιο, οπότε συνήθως δεν ερεθίζει το ευαίσθητο δέρμα.

Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική κατά του HPV τύπου 16. Αυτό είναι ένα από τα στελέχη του HPV που προκαλεί κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Ωστόσο, η μελέτη αυτή είναι περιορισμένη και δεν αφορούσε ανθρώπους, οπότε χρειάζονται περισσότερες έρευνες.

Λάβετε υπόψη ότι δεν πρέπει να τη χρησιμοποιείτε εσωτερικά του κόλπου ή του πρωκτού.

3. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό κατά των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων, σύμφωνα με έρευνα του 2009.

Μια αλοιφή που ονομάζεται sinecatechins (Veregen) είναι διαθέσιμη με ιατρική συνταγή. Σε αυτήν, το πράσινο τσάι συμπυκνώνεται σε μια ένωση.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και να το χρησιμοποιήσετε στο σπίτι προσθέτοντας μια ή δύο σταγόνες σε λάδι καρύδας και εφαρμόζοντάς το στα κονδυλώματα.

4. Σκόρδο

Υπάρχουν κάποια στοιχεία από το 2006 ότι η εφαρμογή εκχυλίσματος σκόρδου σε κονδυλώματα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψή τους. Ωστόσο, αυτή η έρευνα είναι παλαιότερη και χρειάζονται περισσότερες μελέτες.

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε εκχύλισμα σκόρδου και να το εφαρμόσετε απευθείας στα κονδυλώματα. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε μερικά επιθέματα γάζας σε ένα μείγμα σκόρδου και λαδιού και στη συνέχεια να το εφαρμόσετε και να το αφήσετε να δράσει στα κονδυλώματα.

5. Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων στο σπίτι. Μπορεί να λειτουργήσει με παρόμοιο τρόπο με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που χρησιμοποιούν όξινα συστατικά για να σκοτώσουν τον ιό.

Ωστόσο, η έρευνα δεν έχει εξετάσει την αποτελεσματικότητα του μηλόξυδου στα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, οπότε απαιτούνται μελέτες σε αυτόν τον τομέα.

Αν θέλετε, μπορείτε να μουλιάσετε μια μπατονέτα , ένα βαμβάκι ή ένα κομμάτι γάζας σε μηλόξυδο και να το εφαρμόσετε στα κονδυλώματα.

6. Λαχανικά

Τα λαχανικά σας κάνουν καλό με διάφορους τρόπους. Συνιστάται γενικά να τρώτε 4 έως 5 μερίδες λαχανικών κάθε μέρα.

Δοκιμάστε να τρώτε τραγανά λαχανικά, όπως:

 • λάχανο
 • μπρόκολο
 • λαχανάκια Βρυξελλών
 • κουνουπίδι

Αυτά τα λαχανικά περιέχουν ινδόλη-3-καρβινόλη (I3C), η οποία μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων.

7. Φυλλικό οξύ και Β12

Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της ανεπάρκειας φυλλικού οξέος και Β12 και του αυξημένου κινδύνου προσβολής από τον ιό HPV.

Η λήψη μιας πολυβιταμίνης ή συμπληρωμάτων Β12 και φυλλικού οξέος μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σας να καταπολεμήσει μια λοίμωξη από HPV και να καθαρίσει τα κονδυλώματα.

8. Υποστήριξη διατροφής και τρόπου ζωής

Η ύπαρξη κονδυλωμάτων στα γεννητικά όργανα επιβαρύνει το σώμα σας. Μπορεί να είναι δύσκολο για το σώμα σας να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες υγείας μαζί με τα κονδυλώματα.

Για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να θεραπευτεί ταχύτερα, προσπαθείτε να αποφύγετε στρεσογόνους παράγοντες για το ανοσοποιητικό σας σύστημα, όπως το κάπνισμα ή μια διατροφή που περιέχει πολλές επεξεργασμένες ή χαμηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά τροφές.

Οι τροφές που πρέπει να ενσωματώσετε στη διατροφή σας περιλαμβάνουν:

 • τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά (βατόμουρα, κεράσια, ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθια)
 • σκούρα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο
 • δημητριακά ολικής άλεσης
 • αμύγδαλα
 • φασόλια
 • άπαχα κρέατα.

Αυτές οι τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και να ελαχιστοποιήσουν την επανεμφάνιση του HPV.

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε περιλαμβάνουν:

 • τυχόν πιθανά τροφικά αλλεργιογόνα (γαλακτοκομικά, σόγια, καλαμπόκι, πρόσθετα τροφίμων)
 • ραφιναρισμένα τρόφιμα όπως το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά
 • κόκκινο κρέας
 • επεξεργασμένα τρόφιμα με τρανς λιπαρά
 • καφεΐνη και άλλα διεγερτικά.

Κίνδυνοι και προειδοποιήσεις

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η απαλλαγή από τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων εξωτερικά, δεν σημαίνει ότι έχετε απαλλαγεί από τον ιό HPV. Αν και σπάνιος, ο ιός HPV μπορεί να προκαλέσει τόσο κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων όσο και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Μπορεί επίσης να έχετε περισσότερους από έναν τύπους του ιού HPV. Είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό για τα κονδυλώματά σας, ακόμη και αν τα αντιμετωπίζετε στο σπίτι.

Ο ιός που μπορεί να προκαλέσει κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων μπορεί να παραμείνει σε λανθάνουσα κατάσταση στο σώμα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, ακόμη και αν θεραπεύσετε τα κονδυλώματά σας και απαλλαγείτε από αυτά, μπορεί να επανέλθουν.

Πώς αντιμετωπίζονται παραδοσιακά τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων

Οι γιατροί ενδέχεται να χρησιμοποιούν διαφορετικές θεραπείες για τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, ανάλογα με τον τύπο των κονδυλωμάτων ή το πόσο καιρό τα έχετε.

Οι θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • τη λήψη φαρμάκων
 • τη κατάψυξη των κονδυλωμάτων
 • τη κοπή των κονδυλωμάτων
 • την αφαίρεση των κονδυλωμάτων με λέιζερ.

Φυτικό Cialis με άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα

BigErection για ισχυρή και μεγάλης διαρκείας στύση
Κάνετε σεξ όποτε έχετε όρεξη
Μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση
Aυξημένη σεξουαλική ενέργεια

Συμπέρασμα

Mπορείτε να βοηθήσετε στη θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων στο σπίτι. Θα πρέπει όμως να επισκεφθείτε έναν γιατρό για να ελέγξετε και να θεραπεύσετε τυχόν σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) που μπορεί να προκαλούν τα κονδυλώματα.

Εάν ένα ΣΜΝ προκαλεί τα κονδυλώματά σας, θα χρειαστείτε πρόσθετη φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση και να αποτρέψετε τη μετάδοση της λοίμωξης σε τυχόν σεξουαλικούς συντρόφους.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού