Αλήθειες και μύθοι για το Miha Bodytec

Category: Fitness

Οι προπονήσεις EMS (Ηλεκτρομυϊκή Διέγερση) έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, με πολλούς ανθρώπους να στρέφονται σε αυτή τη μορφή άσκησης για να βοηθήσουν στην καύση θερμίδων και στη μείωση του σωματικού λίπους.

Αλλά πόσο αποτελεσματικές είναι οι προπονήσεις EMS για αυτούς τους σκοπούς;

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι προπονήσεις EMS μπορούν πράγματι να κάψουν θερμίδες και να βοηθήσουν στη μείωση του σωματικού λίπους, αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η ένταση της προπόνησης, η συχνότητα χρήσης, η σύνθεση του σώματος και ο μεταβολισμός του ατόμου.

Τι είναι προπόνησης EMS

Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης EMS, αποστέλλονται ηλεκτρικά ερεθίσματα στους μυς, προκαλώντας τους να συσπώνται και να χαλαρώνουν.

Αυτές οι συσπάσεις είναι πιο έντονες από εκείνες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής άσκησης, οδηγώντας σε υψηλότερη καύση θερμίδων.

Επιπλέον, οι προπονήσεις EMS μπορούν να βοηθήσουν στην ενεργοποίηση μυών που είναι δύσκολο να στοχεύσουν με την παραδοσιακή άσκηση, όπως οι κοιλιακοί μύες.

Σε μια έρευνα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που έκαναν προπονήσεις EMS για 20 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα, για οκτώ εβδομάδες, παρουσίασαν σημαντική μείωση του σωματικού λίπους και αύξηση της άλιπης μυϊκής μάζας.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, πράγμα που σημαίνει ότι έκαιγαν περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας.

Μια άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι οι προπονήσεις EMS ήταν αποτελεσματικές στη μείωση του κοιλιακού λίπους σε παχύσαρκα άτομα. Οι συμμετέχοντες που έκαναν προπονήσεις EMS για 16 εβδομάδες είχαν σημαντική μείωση του κοιλιακού λίπους σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου.

Όλη η αληθεια για το miha bodytec

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις EMS δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο της παραδοσιακής άσκησης και των συνηθειών υγιεινού τρόπου ζωής.

Μπορούν να αποτελέσουν ένα ευεργετικό συμπλήρωμα μιας τακτικής ρουτίνας άσκησης, αλλά δεν πρέπει να στηρίζονται αποκλειστικά για την απώλεια βάρους ή τη μείωση του σωματικού λίπους.

Ένας συνδυασμός τακτικής άσκησης, υγιεινής διατροφής και καλών συνηθειών ύπνου είναι απαραίτητος για τη μακροπρόθεσμη διαχείριση του βάρους και τη συνολική υγεία.

Επιπλέον, ενώ οι προπονήσεις EMS μπορεί να είναι ασφαλείς για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης, συμπεριλαμβανομένης μιας προπόνησης EMS.

Τα άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις, όπως βηματοδότης ή καρδιακά προβλήματα, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν συσκευές EMS.

“Μύθοι” για τις προπονήσεις EMS

Μύθος 1

Οι προπονήσεις EMS μπορούν να κάψουν λίπος και να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Πραγματικότητα: Ενώ οι προπονήσεις EMS μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση και την ενδυνάμωση των μυών, δεν καίνε άμεσα λίπος ή δεν οδηγούν σε σημαντική απώλεια βάρους. Για να χάσετε βάρος, είναι απαραίτητος ο συνδυασμός τακτικής άσκησης και υγιεινής διατροφής.

Μύθος 2

Οι προπονήσεις EMS μπορούν να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή άσκηση.

Πραγματικότητα: Οι προπονήσεις EMS μπορούν να αποτελέσουν ευεργετικό συμπλήρωμα των παραδοσιακών προγραμμάτων άσκησης, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως αντικατάσταση.

Η τακτική άσκηση έχει πολλά οφέλη για την υγεία πέρα από τη μυϊκή δύναμη και τον τόνο, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της καρδιαγγειακής υγείας, της οστικής πυκνότητας και της ψυχικής υγείας.

Μύθος 3

Οι προπονήσεις EMS μπορούν να στοχεύσουν σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος για απώλεια λίπους ή αύξηση μυών.

Πραγματικότητα: Η σημειακή μείωση του λίπους ή η στοχευμένη μυϊκή αύξηση δεν είναι δυνατή μέσω προπονήσεων EMS ή οποιουδήποτε άλλου τύπου άσκησης. Για να δείτε αποτελέσματα σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, είναι απαραίτητος ένας συνδυασμός προπόνησης δύναμης, αερόβιας και υγιεινής διατροφής.

Μύθος 4

Οι προπονήσεις EMS δεν είναι ασφαλείς για όλους.

Πραγματικότητα: Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης. Τα άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις, όπως βηματοδότης ή καρδιακά προβλήματα, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν συσκευές EMS.

Μύθος 5

Οι προπονήσεις EMS είναι μια γρήγορη λύση για τους στόχους γυμναστικής.

Πραγματικότητα: Ενώ οι προπονήσεις EMS μπορούν να προσφέρουν κάποια άμεσα οφέλη, όπως αυξημένο μυϊκό τόνο και μειωμένο μυϊκό πόνο, οι μακροπρόθεσμοι στόχοι γυμναστικής απαιτούν συνεχή προσπάθεια και μια ισορροπημένη προσέγγιση του τρόπου ζωής.

Συμπέρασμα

Οι προπονήσεις EMS θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, τακτική άσκηση και καλές συνήθειες ύπνου για βέλτιστα αποτελέσματα.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή