10 ασκήσεις γιόγκα για αδυνάτισμα

Category: Fitness

Η γιόγκα μπορεί να προορίζεται ως ένας τρόπος για να ηρεμήσει το μυαλό, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να έρθεις σε φόρμα και να χάσεις βάρος.

Ακολουθούν μερικές στάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος σας και τον αριθμό στη ζυγαριά.

Κρατήστε κάθε στάση όσο περισσότερο μπορείτε, αυτό μπορεί να είναι 15-20 δευτερόλεπτα στην αρχή, αλλά κάθε φορά που εξασκείστε, κρατήστε τη στάση για μερικά δευτερόλεπτα περισσότερο και φτάστε μέχρι το ένα λεπτό, αν μπορείτε.

Κατά περίπτωση, κάντε τη μία πλευρά και επαναλάβετε στην αντίθετη πλευρά.

1. Σανίδα

Το να κάνετε μια σανίδα μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δυναμώσετε τον κορμό σας.

Πάρτε θέση σανίδας και δεν θα αργήσετε να νιώσετε τους κοιλιακούς σας να δυναμώνουν. Οι ανεπαίσθητες προσαρμογές μπορούν να αυξήσουν την ένταση ακόμη περισσότερο.

Τραβήξτε ενεργητικά τις φτέρνες σας και την κορυφή του κεφαλιού σας προς αντίθετες κατευθύνσεις και κρατήστε το στήθος σας σταθερό προς τα εμπρός ανάμεσα στα χέρια σας. Κάντε το αυτό καθημερινά για να αναπτύξετε σκληρούς κοιλιακούς.

2. Πολεμιστής ΙΙ (Virabhadrasana B)

Όπως ένας ισχυρός πολεμιστής, έτσι κι εσείς μπορείτε να τονώσετε τους μυς στους μηρούς και τους ώμους σας με τον πολεμιστή ΙΙ.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη στάση, προσπαθήστε να λυγίσετε το μπροστινό σας γόνατο, ώστε ο μηρός σας να είναι παράλληλος με το πάτωμα. Όσο περισσότερο μπορείτε να κρατήσετε αυτή τη θέση, τόσο πιο σφιχτοί θα γίνουν οι τετρακέφαλοι.

Το μυστικό είναι να ηρεμήσετε το μυαλό και απλά να αναπνεύσετε. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας, ότι είστε ένας πολεμιστής! Τώρα, πανίσχυρε πολεμιστή, άλλαξε πλευρά.

3. Πολεμιστής ΙΙΙ (Virabhadrasana C)

Για πιο γυμνασμένους γλουτούς ο πολεμιστής III είναι ο τρόπος για να το καταφέρετε. Εκτός από την ενδυνάμωση της πλάτης σας, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δυναμώσετε τα πόδια και τα χέρια σας.

Για να το εκμεταλλευτείτε ακόμα περισσότερο, συσπάστε τους κοιλιακούς σας ενώ κρατάτε τη θέση. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε, αλλά θα γυμνάσει και την κοιλιά σας.

Όσο περισσότερο μπορείτε να κρατάτε τον πολεμιστή ΙΙΙ, τόσο περισσότερο θα ωφεληθουν οι γλουτοί σας.

4. Τρίγωνο (Trikonasana)

Η στάση τρίγωνο μπορεί να μην κάνει τους μύες σας να τρέμουν όπως κάποιες άλλες στάσεις, αλλά κάντε την συχνά και οι κοιλιακοί σας θα σας ευχαριστούν!

Η περιστροφική κίνηση της βοηθά στη βελτίωση της πέψης και στη μείωση των εναποθέσεων λίπους στην κοιλιά.

Επίσης, ενεργοποιώντας τους μυς των ποδιών και των χεριών, μπορείτε να χτίσετε περισσότερους μυς και να κάψετε περισσότερο λίπος.

5. Σκύλος (Adho Mukha Svanasana)

Ψάχνετε έναν τρόπο για να τονώσετε το σύνολο του σώματός σας; Τότε η στάση του σκύλου είναι η ιδανική επιλογή.

Με λίγη επιπλέον προσοχή σε ορισμένους μύες, αυτή η στάση μετατρέπεται από μια στάση ξεκούρασης σε έναν ριζικό τρόπο για να δυναμώσετε τα χέρια, την πλάτη και τους μηρούς σας.

Για περισσότερη μυϊκή ενδυνάμωση, ενεργοποιήστε τους μυς των μηρών σας καθώς τους περιστρέφετε προς τα μέσα και κάντε το ίδιο με τα χέρια σας.

Συνεχίστε να πιέζετε προς τα κάτω μέσω των χεριών και των φτερών σας. Μείνετε και μην ξεχάσετε να αναπνεύσετε!

6. Στάση ώμων (Sarvangasana)

Από τη βελτίωση της πέψης μέχρι τη θεραπεία του θυρεοειδούς και ακόμη και την αύξηση της δύναμης, η στάση ώμων τα κάνει όλα.

Αυτή η στάση λειτουργεί για την εξισορρόπηση των επιπέδων του θυρεοειδούς που ενισχύει το μεταβολισμό, βελτιώνει το αναπνευστικό σύστημα, δυναμώνει το άνω μέρος του σώματος, τα πόδια και τους κοιλιακούς και σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα.

Προσθέστε τη στην καθημερινή σας άσκηση και θα νιώσετε σαν ένας εντελώς νέος άνθρωπος.

7. Γέφυρα (Setu Bandha Sarvangasana)

Η στάση της γέφυρας είναι εξαιρετική για τον θυρεοειδή, τους γλουτούς και ιδανική για την απώλεια βάρους.

Η ενέργεια του να τεντώνετε το στήθος σας προς το πηγούνι σας κάνει απαλό μασάζ στον θυρεοειδή αδένα για να παράγει αυτή την τόσο σημαντική ορμόνη που ρυθμίζει τον μεταβολισμό.

Πιέζοντας προς τα κάτω με τα πόδια σας ενεργοποιείτε τους μηρούς και το πίσω μέρος της πλάτης σας για να βοηθήσετε στην τόνωση και αυτών των μυών.

Αν χρειάζεστε έναν ακόμη λόγο για να εξασκηθείτε στη γέφυρα, βοηθά επίσης στην τόνωση των κοιλιακών οργάνων για να διατηρήσετε την πέψη σας ευχαριστημένη.

8. Περιστρεφόμενη καρέκλα (Parivrtta Utkatasana)

Η στάση της καρέκλας, γυμνάζει τους τετρακέφαλους, τους γλουτούς και τους κοιλιακούς.

Η συστροφή βοηθά επίσης το πεπτικό και το λεμφικό σύστημα. Συνδυάστε όλα αυτά σε μια κίνηση και έχετε έναν εξαιρετικό τρόπο για να χάσετε βάρος.

9. Τόξο (Dhanurasana)

Ψάχνετε έναν τρόπο για να κάψετε το λίπος της κοιλιάς γρήγορα; Η στάση του τόξου μπορεί να σας βοηθήσει.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη στάση αυτή τραβώντας τα χέρια και τα πόδια σας προς αντίθετες κατευθύνσεις μέχρι μόνο η κοιλιά και η λεκάνη σας να ακουμπήσουν το πάτωμα.

Η στάση τόξο δεν βοηθά μόνο στην ενδυνάμωση των κοιλιακών και τη βελτίωση της πέψης, αλλά είναι επίσης ένας καταπληκτικός τρόπος για να δυναμώσετε τους μηρούς, το στήθος και την πλάτη.

10. Χαιρετισμοί του ήλιου (Surya Namaskara)

Μπορεί να σκέφτεστε τους χαιρετισμούς στον ήλιο ως έναν τρόπο για να χαλαρώσετε. Τεντώνει και ζεσταίνει αργά τους μύες και κάνει το αίμα να ρέει, αλλά κάνει πολύ περισσότερα.

Δημιουργεί εσωτερική θερμότητα, ενώ ταυτόχρονα τεντώνει και τονώνει τους περισσότερους από τους κύριους μύες.

Μπορεί να σας βοηθήσει να τεντώσετε τη μέση σας, να δυναμώσετε τα χέρια σας, να εξισορροπήσετε το μεταβολισμό σας και να τονώσετε το πεπτικό σας σύστημα.

Συνοψίζοντας

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις στάσεις γιόγκα που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Ωστόσο, όπως όλοι πιθανώς γνωρίζετε ήδη, ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε το επιθυμητό, υγιές βάρος σας εξακολουθεί να είναι μέσω της σωστής διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, σε συνδυασμό με την άσκηση, της οποίας η γιόγκα μπορεί να είναι απλώς μια πτυχή.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού