Το MMA Κορινθοσ και ο Κωνσταντινοσ Σκορδουλησ στη Λιθουανια

Ο Σκορδούλης ήρθε αντιμέτωπος με τον Λιθουανό Ignas Barysas μέσα στην έδρα του και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
5/12/2017

Λίγο έλλειψε να γίνει ‘το έλα να δεις’ στη Λιθουανία. Έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από την προηγούμενη απόβασή του στο Καζακστάν, ο αθλητής του ΜΜΑ Κόρινθος Κωνσταντίνος Σκορδούλης, αυτή τη φορά κλήθηκε να αγωνιστεί στο King of Kings 51 στις 18 Νοεμβρίου στο Vilnius της Λιθουανίας. Οι αγώνες ΜΜΑ είναι ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο άθλημα πολεμικών και μαχητικών τεχνών το οποίο περιλαμβάνει γροθιές, λακτίσματα, ρίψεις και πάλη στο έδαφος. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να αναγκάσει τον αντίπαλό του να παραδοθεί χρησιμοποιώντας λαβές και κλειδώματα ή επιδίδοντας χτυπήματα που καθιστούν τον αντίπαλο ανίκανο να συνεχίσει τον αγώνα. Το συγκεκριμένο event είναι από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις με αθλητική συμμετοχή από όλο τον κόσμο και κατάφερε να γίνει sold out εντός τριών ημερών, γεμίζοντας το στάδιο με 12.000 παρευρισκόμενους. Η διοργάνωση είχε όχι μόνο διεθνή τηλεοπτική κάλυψη αλλά και προβολή στο διαδίκτυο μέσω pay per view καθώς και σε λοιπά media.

Ο Σκορδούλης ήρθε αντιμέτωπος με τον Λιθουανό Ignas Barysas μέσα στην έδρα του. Ο Barysas, πέρα από καταξιωμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής, είναι και το πολυδιαφημισμένο αστέρι της Λιθουανίας. Με την έναρξη του αγώνα ο Barysas γνωρίζοντας ότι είναι μακράν το φαβορί του αγώνα, επιχείρησε να εντυπωσιάσει το κοινό με μία γρήγορη και εύκολη νίκη. Ο Έλληνας αθλητής, διαχειριζόμενος έξυπνα την εκρηκτική ορμή του αντιπάλου του, ανέτρεψε προς όφελός του τη ροή του αγώνα με μια πολύ δυναμική ρίψη, καθιστώντας τον Barysas με την πλάτη στο καρναβάτσο και τον Κωνσταντίνο να βρίσκεται από πάνω εξαπολύοντας καταιγισμό χτυπημάτων. Οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες διαφυγής του Barysas ματαιώθηκαν δημιουργώντας ανησυχία και έκπληξη σε ένα κοινό 12.000 ανθρώπων με βαθιά κατανόηση στα αθλητικά ιδεώδη.

Με το καμπανάκι να σηματοδοτεί τη λήξη του πρώτου γύρου, ο Λιθουανός κατάφερε να κλέψει τη νίκη μέσα από τα χέρια του Σκορδούλη ανακουφίζοντας το κοινό που παρακολουθούσε τον αγώνα. Με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, ο Κωνσταντίνος συνέχισε αυτό που άφησε στον πρώτο γύρο, με δυναμικά χτυπήματα τόσο στην όρθια μάχη όσο και στο έδαφος, αποδεικνύοντας πως η κυριαρχία του δεν ήταν τυχαίο γεγονός.

Ο Barysas με την απελπισία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του και όντας καθαρά ηττημένος, απέδειξε τη μαγεία του αθλήματος, όπου με στιγμιαία και ίσως τυχερή λαβή κατάφερε να κλέψει τη σίγουρη νίκη μέσα από τα χέρια του Σκορδούλη. Όντας από τους πιο δυνατούς αγώνες στην καριέρα του Σκορδούλη, το κοινό τον αποθέωσε αναγνωρίζοντάς τον ως τον πραγματικό νικητή.

 

Ήταν μεγάλη τιμή για τη σχολή MMA Κόρινθος και για το μαχητικό αθλητισμό του τόπου να συμμετέχει για πρώτη φορά στα χρονικά δεδομένα της Κορίνθου σε μια διοργάνωση αυτού του βεληνεκούς. Αξίζουν πολλά μπράβο στους αθλητές και την ομάδα του ΜΜΑ Κόρινθος που κατάφεραν να κάνουν γνωστό το έργο αλλά και το όνομα της πόλης πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Το γεγονός ότι ο Έλληνας αθλητής έφτασε τόσο κοντά στη νίκη σε μία χώρα με ισχυρές αθλητικές υποδομές και παιδεία, αποτελεί απόδειξη πως ο Έλληνας μπορεί να αγωνιστεί με τους καλύτερους παρά τις φανερές ελλείψεις που έχουμε ως κοινωνία στον αθλητισμό.

Βρες περισσότερο φωτογραφικό υλικό και βίντεο του αγώνα στη σελίδα ‘MMA Korinthos’ στο Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ